Maras otvoreno iznio svoj stav: ‘Sastanak Bandića i Plenkovića je kulminacija korupcije’

Foto: Bruno Konjevic / CROPIX

Predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras ustvrdio je kako je današnji sastanak zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i premijera Andreja Plekovića kulminacija korupcije zbog trgovanja većinom u Saboru i Gradskoj skupštini.

“Gradonačelnik Bandić i premijer Plenković istrgovanu saborsku većinu koriste kako bi Bandić progurao Generalni urbanistički plan (GUP) Zagreba”, kazao je Maras na potpisivanju “Deklaracije protiv korupcije” u Novinarskom domu.

Dodao je da se na dan kada oporbene stranke potpisuju antikorupcijski savez, istovremeno dešava vjerojatno jedan od najvećih korupcijskih skandala.

Bandića i Plenkovića nazvao je “koruptivnim dečkima“, a za sastanak je kazao da se radi o trgovanju većinom u Hrvatskom saboru, koja je potrebna HDZ-u za izglasavanje proračuna, te u Gradskoj skupštini, koja treba Bandiću kako bi se izglasale izmjene i dopune zagrebačkog GUP-a.

“To ne smijemo dozvoliti, to je kulminacija korupcije u zadnje tri godine”, ocijenio je Maras.
Upitan kako u tome vidi poziciju HNS-a, s ozbirom da GUP ovisi o ocjeni ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, na čijem je vodstvu HNS-ov ministar Predrag Štromar, Maras je rekao da je HNS “mali od korupcije”, ali i da u ovom trenutku možda nije ni bitan.

Maras je zagrebačkom HDZ-u, koji je poručio da će o GUP-u glasati sukladno ocjeni ministarstva graditeljstva, kazao da se ne skriva iza HNS-a. “HNS je u ovom trenutku nebitan, neka HDZ-ovci kažu da neće podržati GUP, kao što su to radili na vijećima gradskih četvrti na kojima su bili suzdržani. Oni se iza HNS-a ne smiju skrivati, jer drže većinu u zagrebačkoj Gradskoj skupštini”, poručio je Maras.


Komentari