MANIJAK U PREČKOM: ‘Kakvo je ovo zlo došlo u naš kvart?’ Donosimo savjete za samoobranu

Upozorenje za sve stanovnike Prečkog stiglo je iz Facebook grupe “Prečko – moj kvart”. Jedna članica prepričala je svoje neugodno iskustvo.

”Prečkanci moji, moram vas obavijestiti što mi se večeras dogodilo. Išla sam s posla 22 h… 22 h!!! Izašla sam iz tramvaja i skužila da me neki mangup prati… Odjednom on meni: ‘Stani’… Naravno, ja ludača stanem… On krene prema meni i govori: ‘Napaljen sam’ i ide prema meni. Ja sam ga počela psovat, vikat i hvala Bogu, pobjegao je. Dakle, umrla sam od straha… kakvo je ovo zlo došlo u naš kvart…😱😱😱 Stalno nešto. Naravno, policija je obaviještena. Zato imajte oči na leđima.. 😱😱😱.”

 

Screenshot Facebook

 

Ako se nađete u ovoj nezgodnoj situaciji, najvažnije je da ostanete sabrani, a svakako pomaže i određena količina znanja samoobrane. Donosimo 5 savjeta:


1. Uvijek budite svjesni svoje okoline. Izbjegavajte sumnjiva mjesta kasno navečer, a ako već šetate takvim lokacijama, pokušajte to činiti u grupi.

2. Za sukob je potrebno dvoje. Izbjegavajte konflikte.

3. Ako ste napadnuti, počnite vrištati i vikati kako biste dozvali nekoga da vam pomogne.

4. Ako ste već u klinču i nema načina bijega, iskoristite sve što vam se nađe pri ruci i nemojte se brinuti koliko ćete ozlijediti protivnika. 

5. Nema mjesta za paniku. Panika samo pogoršava situaciju i tako možete postati laka meta. Ostanite sabrani i pokušajte se izvući iz neugodne situacije.

Komentari

loading...