Mamić u intervjuu: ‘U Dinamu sam i dalje prvi – ja!’

Foto: Tarik Saletovic / Dnevni avaz / CROPIX

Zdravko Mamić, bivši čelnik Dinama i bjegunac od hrvatskog pravosuđa, dao je ekskluzivni intervjuu za RTL nakon što je odluka Suda BiH o njegovom neizručenju postala pravomoćna.

Kao i dosad, Mamić tvrdi da je nevin i da je cijeli postupak protiv njega politički motiviran. Zbog toga mu je laknulo zbog odluke o neizručenju i želi da mu se sudi u BiH.

“Oni su debelo uvezani, oni štite jedan drugoga, prema tome do toga neće doći i ja ću sigurno, neću preko televizije govoriti što ću napraviti, nisam zagrebao niti jedan milimetar ispod površine”, rekao je Mamić o prozivanju nogometnih sudaca za korupciju.

Mamić se osvrnuo i na svoju trenutnu poziciju u Dinamu.

“Ja sam u ulozi savjetnika i mogu reći da sam u svakodnevnoj komunikaciji s Upravom kluba i zaposlenicina da se jako uvažava ono što imam za reći. Ništa se nije promijenilo”, izjavio je Mamić.

Podsjetimo, Zdravko Mamić, njegov brat Zoran, bivši Dinamov direktor Damir Vrbanović i poreznik Milan Pernar su u lipnju prošle godine nepravomoćnom presudom osječkog Županijskog suda proglašeni krivim za Uskokove optužbe o izvlačenju oko 116 milijuna kuna iz toga kluba te nanošenje štete državnom proračunu od  12,2 milijuna kuna. Zdravko Mamić osuđen je na šest i pol godina zatvora.


Komentari