Malo ‘rešetanja’, malo smijeha: Hasanbegović nasmijao gradske zastupnike i Bandića

FOTO: N1

Na sjednici Gradske skupštine prilično je burno, a na samom početku dotaknuli su se aktualnih tema naplate parkinga i činjenice da je Agrokor Zagrebu dužan 17 milijuna kuna, pa je tako krenulo ‘rešetanje’ zagrebačkog gradonačelnika brojnim upitima.

>>> Gradska skupština: Agrokor je Gradu dužan 17 milijuna kuna

Esih: ‘Proračun se u rebalansu smanjio za 70 milijuna kuna’

Nakon burne rasprave, a uoči točke dnevnog reda o rebalansu proračuna Grada Zagreba, novinari su razgovarali sa gradskom zastupnicom Brunom Esih.

“Za početak moramo čuti amandmane koji nam se trebaju izložiti. Kao što već znate, Neovisni za Hrvatsku na odborima su bili suzdržani.

Tako smo doista htjeli smo tako poslati svoju poruku o besmislenom načinu donošenja proračuna, pa tako i rebalansa. Nismo sudjelovali u stvaranju tog proračuna stoga mislim da trebamo pričekati ove amandmane.


U tom rebalansu proračun se smanjio za nekakvih 70 milijuna kuna. U odnosu na neke kapitalne projekte, zapravo, raspodijeljena su sredstva na iznose plaća i neke nedefinirane usluge. Mislim da je najznačajnija stavka u ovom trenutku prebacivanje sredstava za roditelje-odgajatelje, što možemo podržati jer se na natječaj javio puno veći broj roditelja nego što je u početku bilo planiralo”, kazala je Esih.

Osobno nisu predložili nijedan amandman, no uvjereni su da će ih predložiti Bandić.

Hasanbegović: ‘Kada će se ukloniti natpis ‘Trg maršala Tita’ ? ‘

Međutim, nije sve išlo u ideološkom smjeru, ili su zastupnici barem pokušali da ne ide. Naime, 56 dana nakon odluke o promjeni imena Trga maršala Tita, Zlatko Hasanbegović primijetio je da nisu sve ploče promijenjene.

“Ja ću se odmaknuti od ideoloških rasprava, imam jedno komunalno pitanje. Primijetio sam na križanju s Ulicom Gjure Deželića natpis Trg maršala Tita. Kada će se to ukloniti?” pitao je Hasanbegović. Njegovo je pitanje nasmijalo druge zastupnike, ali i gradonačelnika.

“To je toliko važno da je nebitno”, kratko je komentirao Milan Bandić.

“Ploču ćemo zamijeniti danas”, kazao je Dinko Bilić, pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje.

Komentari

loading...