Malim nogometašima s Rudeša preko noći se srušili snovi: ‘Samo smo dobili poruku da za njih više nema mjesta’

Trening, NK Rudeš (Foto: Ivana Nobilo / CROPIX)

Nakon tri godine treniranja u Nogometnom klubu Rudeš, jednom 11-godišnjem zaljubljeniku u nogomet preko noći srušio se svijet. Naime, roditelji su dobili poruku da njihovo dijete tamo više ne može trenirati nogomet.

‘Volim izazove’: Robert Prosinečki novi je trener NK Rudeša

“Poruka je bila da je došlo do rekonstrukcije škole nogometa i da je 26 djece iz B ekipe otpisano. Da mogu trenirati u NK Trešnjevci ili NK Špansko, ali da u Rudešu za njih više nema mjesta”, započela je svoju priču majka dječaka koji je izbačen iz NK Rudeša.

Stadion Rudeš, navijači (Foto: Ronald Gorsic / CROPIX)

“Nisam ja očekivala da moje dijete bude vrhunski nogometaš, ali taj trening mu je bio sve. Njemu i njegovim prijateljima. Nalazili su se i po kiši i po snijegu, prije i poslije treninga i bili zaluđeni nogometom. Kupili su dresove, veselili se svakom natjecanju. Sada je potpuno utučen, to ga je jako povrijedilo. Ne samo njega, već sve njegove prijatelje s nogometa”, ogorčeno je pričala naša sugovornica.

‘IMAT ĆE GORE ŠTO PRIČATI’ Prosinečki potresen Ćirinom smrću: ‘Specifičan odnos između nas. Možda sam kao klinac bio nešto ljut…’

Neadekvatna infrastruktura

Iz Uprave NK Rudeš odgovaraju kako su jednostavno bili prisiljeni smanjiti kapacitete zbog, kako kažu, neadekvatnog prostora za treninge.

”I meni je kao rođenom Rudešanu žao što sva djeca iz kvarta koja bi željela trenirati u našem klubu nemaju tu mogućnost. Naime, s ulaskom seniorske momčadi u SuperSport HNL, ali i s ostankom pionira, kadeta i juniora u najvišem rangu natjecanja, za koje nam treba visoko kvalitetan rad, bili smo prisiljeni smanjiti kapacitete naših kategorija.

NK Rudeš (Foto: Ivana Nobilo / CROPIX

Razlog tome je skučeni prostor, to jest imanje samo jednog terena s umjetnom travom. Osim toga, niti svlačionice više nisu bili dostatne za taj broj djece. Zato apeliramo na Grad, kako bi nam osigurao prostor za dodatni teren i svlačionice, jer evidentno je da u kvartu imamo velik interes za bavljenjem nogometom”, pojasnio je direktor NK Rudeša Stipe Čondrić.

Utakmica NK Rudeš – GNK Dinamo. (Foto: Damir Krajac / CROPIX)

Hitna sjednica čelništva

Direktor NK Rudeša također je naveo kako je održana hitna sjednica čelništva kluba kako bi se pronašlo najbolje rješenje.

“Složni smo da prema Gradu Zagrebu, koji bi nam svima nama trebao biti partner, idemo s idejnim rješenjem da se naš NK Rudeš homogenizira s Ragbi klubom Zagreb, koji je korisnik terena odmah do našega.

Naime, kao što smo već naglasili, u NK Rudešu svjesni smo potrebe, ali i naše obveze da djeci koja dođu trenirati kod nas, pružimo maksimalne uvjete. Sigurni smo da bi se sinergijom, odnosno voljom Grada, riješili svi trenutni problemi, jer svima nam je u interesu imati što više djece uključene u sport”, s konkretnim prijedlozima u ime kluba upoznao nas je direktor Čondrić.

NK Rudeš (Foto: Ivana Nobilo / CROPIX)

Kvalitetan pedagoški rad

Još jednom su naglasili kako Nogometna škola Rudeš ima za cilj kvalitetan pedagoški rad s mladim igračima koji igraju sve razine natjecanja na najviše mogućem nivou.

“Primarni preduvjet kvalitetnog rada sa mladima je stručna kompetencija svakog djelatnika, ali i adekvatna infrastruktura. Nažalost, NK Rudeš raspolaže sa iznimno limitiranim radnim kapacitetima po pitanju prostora, odnosno terena za trening zbog čega nismo u stanju svim kategorijama u svakom trenutku pružiti adekvatan rad. Obzirom na takvo stanje, nismo u stanju pružiti najbolji mogući podražaj za svakog igrača u kontroliranim uvjetima.

Pa je li to moguće? Iz NK Kustošije u veliku Barcelonu za pet milijuna eura

Dok god ne budemo u mogućnosti uz podršku Grada i lokalne zajednice širiti i obnavljati infrastrukturne kapacitete, nećemo biti u mogućnosti primati nove članove, ali jednako tako ćemo biti primorani reducirati broj polaznika. Sukladno tome, predviđanje NK Rudeš je kako određene kategorije unutar otvorene škole nisu i neće biti u mogućnosti dobiti kvalitetan rad koji im je prijeko potreban pa smo ponukani time donijeli odluku o ukidanju određenih uzrasnih kategorija unutar naše nogometne škole”, naglasio je voditelj sportskih procesa Ivan Mijač.


Komentari