MAJKA STRADALOG DJEČAKA: ‘Dlanovi su mu bili crveni, kipući, oporavak bi mogao potrajati tri tjedna’ (FOTO)

Ivana Muhek

Kod dječjeg parka Keglić vreba opasnost za vaše mališane, a to područje ni na koji način nije označeno.

Prošlog tjedna, u srijedu mama Ivana Muhek se sa svojim 15-mjesečnim sinom Vidom uputila na igralište čiji su česti gosti. Auto su parkirali kod kućnog broja 12, iz automobila izvadili igračke i pješice krenuli po utabanoj stazici prema parku Keglić.

Mali Vid želio je hodati sam, što mu je majka i dopustila, misleći da je siguran, ipak je bio svega metar ispred nje.

“Krenuo je i spustio se kako bi se popentrao i vjerojatno sjeo na šaht na putu, ja sam uzimala igračke i gledala ga ne reagirajući s obzirom na to da su šahtovi poklopljeni i meni nadohvat ruke. Uostalom dijete ide sigurnijim putem i penje se na isti na sve četiri. U sljedećem trenu krik, plač, urlanje“, napisala je majka u obavi na Fejsu.

Ivani u prvom trenu nije bilo jasno što se dogodilo jer Vid nije pao, uzela ga je u naručje, a siroto dijete od plača nije moglo doći do zraka. Tek kada je majka s njim u naručju sjela na isti šaht shvatila je o čemu se radi.

“Dlanovi su mu već bili crveni kao semafori, kipući, što je to??”, zapitala se zabrinuta majka.

Neoznačeni, nezaštićeni šahtovi od vrelovoda

Svega nekoliko metara udaljeni od dječjeg igrališta, u ravnini zemlje nalaze se šahtovi vrelovoda. Oko njih ne postoji baš nikako upozorenje, a o zaštiti da ne govorimo.

Ivana je s Vidom odjurila na hitnu gdje su ustanovljene opekline 1. i 2. stupnja, lijeva ručica stradala je više. Kako saznajemo Ivana je slučaj odmah prijavila policiji, a kod šahta je izmjerila temperaturu od čak 75,4 stupnja Ponukani ovim što se dogodilo kontaktirali smo majku i upitali je kako je Vid i razvija li se što u vezi ovog slučaja.

Facebook/ Ivana Muhek
Facebook/ Ivana Muhek

“Idemo na previjanja i sutra su trebali skinuti zavoj s desne ruke, ali se pogoršalo. Bule su zahvatile cijeli dlan i doktori ih trenutačno tretiraju antibiotskim kremama i augmentinom”, govori nam.

Oporavak malog Vida mogao bi potrajati i tri tjedna, a sve što zaraste, srećom, ne bi trebalo ostaviti ožiljak.

“Vid svaki puta sve ponovo proživljava kad idemo na previjanja, plače i trese se, a sreća u nesreći je da nije pao na lice ili na prsa. Eto, ne dao Bog većeg zla“, rekla je brižna majka.

Facebook/ Ivana Muhek
Facebook/ Ivana Muhek

Što dalje?

“Mi HEP nismo još kontaktirali i ne znamo što ih je potaklo da postave drvene ograde. Čekamo savjete od svog odvjetnika i onda ćemo vidjeti što ćemo dalje”, kazala je Ivana.

Dodala je i kako je njima u interesu samo da se regulira označavanje te da nije normalno da tako vruć vrelovodni šaht stoji bez zaštite i to u blizini dječjeg igrališta. Ispričala nam je i da iz šahta ne šiklja para što bi se moglo očekvati, stoga iz ničega nije mogla zaključiti da je on potencijala opasnost. Do šahtova stoji i otpusnik koji ispušta paru, ali on je hladan i dobro izoliran.

“U svakom slučaju potrebne su ograde i znakovi upozorenja koji signaliziraju da je to opasno područje. Da je toga bilo u srijedu sigurno ne bih pustila svoje djete da hoda samo”, kazala nam je mama Muhek koja dodaje da je to površina namijenjena djeci i da treba proučiti regulative i preispitati sigurnost djece.

Facebook/ Ivana Muhek
Facebook/ Ivana Muhek

Ove drvene ograde trebale bi predstavljati adekvatnu zaštitu za djecu.

Ovo nije izoliran slučaj

Ivana nam je rekla i kako joj se nakon objave javila gospođa čiji kućni ljubimac se također ozlijedio na vreli šaht. Tu priča nažalost ne staje. Iz obližnjeg kafića rekli su joj da se prije nekoliko godina još jedno djete opeklo, baš kod njihovog lokala, a oni su te šahtove sada pokrili.

Dežurne službe ne reagiraju iako su zaprimili brojne pritužbe građana i zabrinutih roditelja.


Komentari