Maja Sever se oglasila o Matićevoj vili! Pogledajte što sad kaže nakon što je podržala njegov prosvjed

Foto: Instagram

Nakon što smo 9. travnja prvi otkrili informacije o zavidnoj imovini koju posjeduje Boris T. Matić, ključni akter u slučaju oko kina Europa, u medije su isplivali novi detalji.

Matić je od države i Grada dobio milijunske iznose u vidu donacija i subvencija, doznaje Index. Naime, u samo četiri godine producentska kuća Propeler film, čiji je osnivač upravo Matić, dobila je od Hrvatskog audiovizualnog centra, koji raspolaže i proračunskim novcem, najmanje 7 i pol milijuna kuna.

No, to nije sve. Upravni odbor Zagreb film festivala je u pet godina od Grada Zagreba dobio najmanje šest i pol milijuna kuna, a od države još najmanje četiri milijuna kuna.

Propeler film d.o.o. osim što u vlasništvu ima luksuznu vilu Casa LaBobina, također je i zakupac prostora u Kinu Europa, ali cijena najma znatno je niža nego kod ostalih nekretnina na tom području.

Povodom toga, oglasila se i Maja Sever, novinarka HRT-a i jedna od glavnih “boraca za opstanak Kina Europa”.

“Ako je Grad sumnjičav prema transparentnom trošenju javnog novca ili ako imaju dokaza da je Matić izvlačio lovu i gradio vilu – zašto nisu zaustavili potpore i pokrenuli postupak?
Protiv sam zatvaranja kina 1. 6.jer smatram da je to javni interes i da je glupo zatvoriti kino i onda početi skupljati dokumentaciju za obnovu i aplicirati na EU fondove. Taj proces može potrajati godinama, a kino će, poput fantomskih skela, zjapiti prazno.
Niti pijem, niti dobivam lovu od šanka. Niti ljetujem u Istri. No, mislim da je ekipa ZFF-a kino dobro vodila, što ne znači da sam protiv javnog natječaja, no i to se moglo raspisati prije 1.6. i ne zatvarati kino prije pravog početka obnove”, napisala je na svom Facebook profilu.


Komentari