Magla usporava promet, moguća odstupanja od voznog reda u autobusnom prometu

FOTO: pixabay.com

Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje.

Na širem gradskom području, magla usporava promet. Javni je prijevoz redovit. Odstupanja od voznog reda moguća su u autobusnom prometu. Vozi se sporije i uz dodatni oprez.
Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Na zagrebačkoj obilaznici od 18. rujna do 17. studenog na dionici Jankomir-Zaprešić (0. +490 do 1. km +390) u smjeru Zagreba vozit će se uz privremenu regulaciju prometa, suženim kolnikom, zbog sanacije kolničke konstrukcije.

Za sav promet zatvorene su ceste:
DC1 Udbina-Bruvno (obilazak: Udbina (DC1)-Gornja Ploča (DC522)-Sveti Rok (DC50)-Gračac (DC1));
DC29 na dijelu od Novog Golubovca do raskrižja državne ceste DC29 i lokalne ceste LC22016 za Stari Golubovec;
DC502 Smilčić-Pridraga (obilazak: Obrovac-Karin-Pridraga-Benkovac-čvor Tromilja-Zadar);
DC47 u mjestu Uštica kod Jasenovca (pad stabla na kolnik).
Radovi na autocestama:
A2 Zagreb-Macelj između čvorova Zaprešić i Zabok u dužini od oko 3 km (od 15. +500 do 18. +080 km) vozi se dvosmjerno, istočnim kolnikom (do 17. studenog);
A4 Goričan-Zagreb kroz tunel Vrtlinovec vozi se jednom tunelskom cijevi, dvosmjerno;
A6 Rijeka-Zagreb na vijaduktu Zečeve Drage (od 13. do 11. km) u smjeru Zagreba vozi se dvosmjerno, jednom stranom autoceste (do 6. studenog).

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama:
DC1 na dionici Sučević-Otrić kroz Otrić;
DC2 u Vukovaru, u Kudeljarskoj ulici i Ulici Priljevo;
DC66 u naselju Marčana;
DC206 Valentinovo-Krapina;
DC42 kod mjesta Ljuboština.


Podsjećamo vozače motornih vozila da i tijekom dana u uvjetima smanjene vidljivosti (magla, oblačno vrijeme, jaki pljuskovi kiše i sl.) voze s upaljenim kratkim svjetlima, bez obzira na ljetno računanje vremena.
U prometu je svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila upozoravamo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.

Komentari

loading...