MACRON SLIJEĆE U ZAGREB Objavljeni detalji njegova posjeta, večerat će s Plenkovićem

Francuski predsjednik Emmanuel Macron oko 19.15 sati slijeće u Zagreb. Ovo je prvi njegov službeni posjet Hrvatskoj, a središnji događaj je potpisivanje ugovora  o kupnji 12 rabljenih višenamjenskih borbenih aviona. O detaljima posjeta oglasili su se iz Vlade RH.

Macron i Plenković, zajedno s izaslanstvima, danas će imati radnu večeru.

Svečani doček predsjednika Macrona i sastanak s predsjednikom Zoranom Milanovićem održat će se u četvrtak u Uredu predsjednika Republike. Predsjednik Vlade Plenković i predsjednik Macron susrest će se kod Spomenika domovini gdje će položiti vijenac za žrtve stradale u Domovinskom ratu.

Potom je predviđen sastanak u Banskim dvorima, nakon kojeg će premijer Plenković i predsjednik Macron potpisati Strateško partnerstvo, a ministri obrane Mario Banožić i Florence Parly Ugovor o nabavi aviona Rafalea. Nakon potpisivanja ugovora, premijer Plenković i predsjednik Macron održat će konferenciju za medije, priopćili su iz Vlade.

Nakon završetka programa u Banskim dvorima, predviđen je prelet borbenih aviona Rafalea, u povodu potpisivanja Ugovora.

Službeni posjet Hrvatskoj, Macron će završiti radnim ručkom kojem je domaćin Plenković. Na njemu će biti i osobe iz javnog, gospodarskog, kulturnog, znanstvenog i sportskog života koje povezuju Hrvatsku i Francusku. Tim povodom, izvršni direktor Rimac Grupe Mate Rimac i glavni direktor za operacije tvrtke Bugatti Rimac Christophe Piochon predstavit će na terasi hotela Esplanade dva automobila marke Nevera i Bugatti.

Komentari