Macan otkriva tko bi mogao biti iznenađenje i kaže: ‘HDZ će poduprijeti Bandića i moliti Boga za većinu’

N1

Komunikacijski stručnjak Krešimir Macan gostovao je na N1 televiziji i tom je prilikom prokomentirao nadolazeće lokalne izbore.

Macan smatra kako će HDZ u drugom krugu podržati Milana Bandića.

“Bit će bitno tko će kontrolirati većinu. HDZ shvaća da nema prostora za utrku i vjerojatno će ići sa Sladoljevom. U drugom krugu će sigurno poduprijeti Bandića i moliti Boga da imaju većinu u Skupštini, što se sigurno neće dogoditi jer, kako vidimo, svi kandidati dobro prolaze. Skupština bi mogla biti rascijepkana i možda ćemo imati ponovno izbore za šest mjeseci ako Anka Mrak Taritaš ne dobije”; rekao je Macan o situaciji oko lokalnih izbora u Zagrebu.

Bernardić je učinio dobro kad se izmakao i prepustio zagrebačkoj organizaciji ove lokalne izbore. Most će imati izazov u Metkoviću i Omišu, a pokušavaju nešto napraviti u Dubrovniku i Zagrebu. Živi zid nitko ne spominje, a imaju dobar rejting. “Pernar napravi show i mogao bi ući u Skupštinu i onda sigurno neće biti većine, imat ćemo veselje”, rekao je Macan i dodao kako postoji mogućnost trgovine i u slučaju Živog zida, ako bude falilo dva tri mandata sve je moguće, Zagreb je mali, svatko zna nekoga i bit će pokušaja trgovine.


Neki dan potpisana Deklaracija nije baš dobro iskomunicarana kad je u pitanju HNS, kako to komentirate?

“Da, HNS su htjeli stjerati u kut kad su pregovori počeli zapinjati, pa je bila ideja da se pritiskom tih malih partnera njih pritisne, ali izgleda da nisu uspjeli ni na razini županija. To je dobra namjera, dobro društvo i mislim da će Bernardić na tome inzistirati i da će i HNS na kraju potpisati”, zaključio je Macan.

Komentari