‘TO JE JEDAN HAHAR’ Sjećate li se Brace Cigana iz Noćne more? Ove godine neće slaviti Đurđevdan, a evo što misli o Tomaševiću i Bandiću

TV show Noćna mora (foto: yt screenshot)

Sead Hasanović, poznatiji kao Braco Cigan, ove godine na današnji dan ne slavi Đurđevdan, odnosno Jurjevo koje se smatra najvećim i najradosnijim praznikom Roma. Kaže ove godine prvi put proslave nema. Kaže situacija u zemlji, a i u gradu je jako loša, mnogo ljudi je napustilo zemlju.

“Jako je loše, u Zagrebu se više nema razumijevanja, a pogotovo prema Romima. Novi gradonačelnik Tomislav Tomašević nema simpatija kao ni razumijevanja prema Romima, za razliku od bivšeg gradonačelnika. To je čovjek koji se probio blateći Milana Bandića”, požalio se Braco.

Što se tiče Bandića, ima samo riječi hvale.

“On je uvijek bio socijalno osjetljiv te je pomagao ne samo nama, nego svima u gradu. Toga sada više nema. I nije tu samo pomoć važna, on je jednostavno razumio građane. Bandić bi nam davao 5.000 kuna da proslavimo praznik, a otkako je došao ovaj Tomašević on je to ukinuo. Nije ukinuo sama nama, nego i mnogim drugima”, tužno kaže Braco, dodajući da zbog toga više ne slave praznik.

Jedan mali hahar

Ma to je jedan mali hahar“, kaže Braco, koji jako hvali bivšeg gradonačelnika pa kaže: “Ako je i krao, to neka to riješe na sudu, ali on je znao s ljudima i pomagao im”. No, kaže ništa bolja situacija nije s Romima u cijeloj Hrvatskoj, pa tvrdi da ih saborski zastupnik Veljko Kajtazi, kao predstavnik Roma,  ne doživljava ih ni dva posto.

“On ne voli Rome, on ih mrzi. Za njega su glasali Rumunji, on za Rome nije napravio ništa”, kaže. A Braco nezadovoljan cijelom situacijom u zemlji otkriva nam da planira sljedeće godine otići u Njemačku, jer ne vidi da će tu biti bolje.

“Ma cijelu situaciju najbolje opisuje rečenica koju je Željko Malnar znao reći -svijet je otišao u k… i to je sad stvarno točno”, priča Braco.

Komentari