Lukavo izbjegava zatvor! Horvatinčić opet zatražio odgodu zbog operacije u Njemačkoj

Tomo Horvatinčić (Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX)

Iako je pravomoćno osuđen na četiri godine i 10 mjeseci, odvjetnik Tome Horvatinčića , Velimir Došen ponovno je zatražio odgodu izvršenja kazne. Podsjećamo, Horvatinčić bi trebao u zatvor jer u pomorskoj prometnoj nesreći, koju je skrivio, jahtom usmrtio talijanski bračni par.

Horvatinčić je prošle godine odgodio kaznu zbog operacije u Njemačkoj, no termin mu je zbog pandemije otkazan. Tako će ovaj biznismen na operaciju tek 26. veljače zbog čega je opet zatražio odgodu. Riječ je o operaciji bedrene kosti koja se ne može izvesti u Hrvatskoj, a na osnovu navedenih argumenata Horvatinčićev odvjetnik od suca izvršenja kazne Županijskog suda u Zagrebu zatražio je da mu odgodi termin odlaska u zatvor, doznaje 24 sata.

Podsjećamo, Horvatinčić tvrdi da ga već godinama operira liječnik u inozemstvu, te da mogućnost liječenja kod nas ne postoji. Ipak, ako se ispostavi da se zahvat može izvesti u Hrvatskoj, to će onda vjerojatno značiti da bi se Horvatinčić po potrebi s izdržavanja kazne vozio na liječenje.

Neosporno je da je Horvatinčić uistinu teško bolestan, no svojim ponašanjem, točnije ljetovanjima, odlascima na kavu, šetnjama špicom uistinu ljuti javnost jer iz njegovog primjera možemo samo zaključiti da pred zakonom nismo svi jednaki.


Komentari