Luka iz Zagreba ‘sasuo’ plastične metke u susjedovu kuću jer pas nije prestajao lajati, pa dobio uvjetnu kaznu

Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL, Ilustracija

Luka (23) iz Zagreba proglašen je krivim i osuđen jer je je airsoft puškom pucao u susjedov prozor zbog laveža psa iza ponoći te mu je prijetio smrću. Prema presudi, sve se dogodilo lani u kolovozu oko pola sata iza ponoći u dvorištu obiteljske kuće u Zagrebu, prenosi Danica.

“Revoltiran lavežom psa susjeda A. i njegove djevojke M., u nakani da ih ustraši i uznemiri, istima vikao da su pi**e, da izađu van i da ih može odrobijat dvije godine te je iz airsoft pištolja marke Taurus u smjeru sobe u kojoj su bili ispalio više hitaca, navodi se u presudi.

“Psi nisu prestajali lajati pa sam izašao iz kuće te dozivao susjeda da izađe van da porazgovaramo, ali nitko nije izlazio. Čuo sam kako njegova zaručnica govori ‘on je lud’, misleći na mene. Potom sam ispalio 20-30 metaka koji su završili u prozoru sobe u kojoj su bili”, branio se Luka.

foto: Azil Dumovec (ilustracija)

Plastične kuglice probile su mrežu protiv komaraca što je jasno, prestrašilo vlasnika psa i njegovu djevojku.

“Tada sam se s djevojkom odmaknuo od prozora te smo mobitelom pozvali policiju jer smo bili u strahu za život”, naglasio je susjed.

Luka je priznao kako je zbog laveža psa uzeo pištolj i “ispalio par metkića”, ali nije im rekao da će ih “odrobijat dvije godine”, objasnio je Luka sudu, no to nije bilo dovoljno.

Luka je osuđen na 6 mjeseci uvjetno te mu je trajno oduzet airsoft pištolj koji će se uništiti. Olakotna mu je okolnost bila da je dosad neosuđivan te da se korektno vladao tijekom suđenja.

Komentari