Lucija Topolovec, najmlađa zastupnica u Skupštini (BM365), poziva na zaustavljanje govora mržnje prema roditeljima-odgojiteljima

Foto: Facebook Bandić Milan 365 - Stranka rada i solidarnosti

Najmlađa zastupnica u zagrebačkoj Gradskoj Skupštini, 25-godišnja Lucija Topolovec iz stranke Rada i Solidarnosti pokojnog Milana Bandića, na Facebooku stranke pozvala je na zaustavljanje širenja govora mržnje prema korisnicima mjere roditelj-odgojitelj.

No, uz zaustavljanje govora mržnje pozvala je i javnost da se uključi u javnu savjetovanje koje je pokrenula njena stranka kako bi se zaustavilo “bezobzirno ukidanje stečenih prava”.

“Ja sam Lucija Topolovec, imam 25 godina i najmlađa sam zastupnica u Gradskoj skupštini Grada Zagreba. Moj grad ,od kad ga pamtim, bio je mjesto gdje se poštivao svaki čovjek i njegove potrebe. Bio je mjesto gdje su se obitelj i majka stavljali na prvo mjesto i gdje se socijalna osviještenost promicala svakodnevno. Danas, kad se radi o Mjeri roditelj odgojitelj, umjesto da se poštuju prava njenih korisnika ona se suspendira unatoč dobrom i mjerljivom demografskom rezultatu. Naprasni način na koji je mjera de facto ukinuta za one koji su stekli pravo njenoga korištenja, kao da je bio poziv na lavinu pogrdnih, psovačkih i diskriminirajućih objava i komentara na društvenim mrežama rotiv majki koje koriste mjeru. Pozivam vas da zaustavimo lavinu govora mržnje prema roditeljima odgojiteljima. Uključite se u javno savjetovanje koje je pokrenuo Klub gradskih zastupnika Stranke rada i solidarnosti kojem i sama pripadam, doprinesite zaustavljanju govora mržnje prema korisnicima mjere i dajte doprinos da se ne suspendiraju zagrebačke demokratske mjere koje su dale sjajan dosadašnji rezultat. Nemojmo dopustiti da se bezobzirno ukidaju stečena prava. Preuzmite obrazac za javno savjetovanje, popunite ga i pošaljite na službenu email adresu savjetovanja [email protected]. Sve možete naći na Web stranici Grada Zagreba klikom na adresu https://www.zagreb.hr/nacrt-prijedloga-odluke-o…/176691“, napisala je Topolovec na Facebooku.

 


Komentari