Ljeto u gradu nikad nije bilo zabavnije, šarenije i atraktivnije! U srpnju u Zagreb došlo 111 i pol tisuća turista

Photo: Filip Kos/PIXSELL

Iako je uvriježeno mišljenje da većina građana ljeti ode na more, a glavni grad Hrvatske ostane uglavnom prazan i pust, ljeto 2018. dokazalo je da je sve samo ne tako. Nove kućice na ulicama s ićem i pićem, glazba na svakom uglu…

Naime, Zagreb nikad nije bio toliko pun turista, no također i bogatog sadržaja. Od festivala koje smo ispratili, uključujući Zagreb Classic, More knjiga, InMusic festival, Dvorišta, Ljetna pozornica Tuškanac… sada pak možemo uživati u dašku prošlog stoljeća na Gornjem gradu, točnije Ljetu kod Matoša, kafića na otvorenom, uređenom u vintage stilu uz dašak prošlog stoljeća. Kako su kazali za Vijesti.hr, inspiracija su im nekadašnja zagrebačka ljeta koja su povezana s više generacija, 50-ih, 60-ih, 70-ih godina, generacija koje su provele ljeto na savkom kupalištu.

Zabava vas čeka i “dolje”, a riječ je o Ljetu na Zrinjevcu koje također tijekom cijelog dana, sve do 5. kolovoza, nudi bogat i zabavan sadržaj za male i velike. Na ležaljkama možete uživati u koktelima u lubenici, pilećem paprikašu na otvorenom, a sve zaključiti slatkim delicijama.

FOTO: Ljeto na Zrinjevcu

Od početka godine u Zagrebu je bilo više od pola milijuna stranaca. Kako pišu Vijesti.hr, samo u srpnju bilo je 10 posto više noćenja, a u Zagreb je, prema najsvježijim informacijama, došlo 111 i pol tisuća stranaca, 9 posto više u odnosu na prošlo ljeto. Najviše ima Amerikanaca, Korejaca i Nijemaca.

Naša metropola nudi bogat ljetni sadržaj zbog kojeg vam more neće nedostajati, a i vjerujemo da je naslov svjetskih viceprvaka uvelike pomogao budući da su članci u kojima se spominje Hrvatska dosegnuli 60 milijardi pregleda!

Prepustite se ljetu u Zagrebu i pukom uživanju!


Komentari