Ljetno radno vrijeme ZET-ovih prodavaonica karata

1460

Prodavaonice karata Dubrava, Pothodnik, Črnomerec, Savski most, Dubec i Borongaj, od 2. srpnja do 24. kolovoza, radit će prema ljetnom radnom vremenu.

To znači da će prodavaonice ponedjeljkom, srijedom i petkom raditi od 7.30 do 14.50 sati, a utorkom i četvrtkom od 12 do 19.20 sati.

Vanjski kiosk u Ozaljskoj 105 neće raditi u navedenom razdoblju, dok će šalter reklamacija od 2. srpnja do 31. kolovoza raditi radnim danom od 7.30 do 15 sati.

Radno vrijeme ostalih prodavaonica karata ostaje nepromijenjeno.

Nove vozne karte od 1. srpnja

Podsjećamo, Zagrebački električni tramvaj, od 1. srpnja, dodatno će modificirati postojeći tarifni sustav.

Nakon što je u praktičnom obliku zaživjela karta za kratku vožnju od 4 kune, s prvim danom mjeseca srpnja, u prodaju će biti puštena i potpuna nova, još povoljnija pojedinačna vozna karta s valjanošću od 60 minuta i cijenom od 7 kuna, kojom se može putovati u jednoj tarifnoj zoni.

Osim u papirnatom obliku, karta će biti dostupna i u elektroničkom izdanju. Putnici koji prijevoz plaćaju vrijednosnom kartom, na zaslonu uređaja za registraciju trebaju prije prislanjanja kartice odabrati kupnju karte od 60 minuta.

Tako kupljena karta vrijedit će jedan sat, bez obzira na smjer putovanja, dok će, u papirnatom obliku, kao i do sada, vrijediti u jednom smjeru. Napominjemo kako će  prislanjanjem elektroničke kartice bez prethodnog odabira 60 minutne karte na zaslonu uređaja, putnik kupiti uobičajenu kartu za jednu zonu po cijeni od 10 kuna.

U proteklom razdoblju porasla je prodaja karata i u vozilima, što dodatno otežava primarni vozački posao. Iz tog razloga, a kako bi se ubrzao prometni proces i dodatno ispunili opći sigurnosni aspekti prometa, vozači tramvaja i autobusa od 1. će srpnja, prodavati isključivo pojedinačnu papirnatu kartu po cijeni od 15 kuna, koja će za vožnju biti valjana 90 minuta u jednom smjeru i na području jedne tarifne zone.

Sve ostale vozne karte po cijenama od 4, 7 i 10 kuna i dalje će biti dostupne na uobičajenim prodajnim mjestima, stoga preporučujemo da se unaprijed planira putovanje i obavi kupnja na više od 300 lokacija.

U prodaji su za putnike i najpovoljniji mjesečni, odnosno godišnji kuponi, kojima se ostvaruje mogućnost neograničenog broja vožnji u unaprijed određenom razdoblju, po pojedinom prometnom području.

Podsjećamo kako se godišnji kuponi mogu kupiti i uz dodatne pogodnosti, primjerice obročnim plaćanjem bankovnim karticama.

Novosti će biti i u naplati prijevoza uspinjačom, a kako bi se brojnim posjetiteljima i dalje pružala kvalitetna usluga ovim najsigurnijim sredstvom javnoga prijevoza, od 1. srpnja doći će do manjih korekcija cijena. Tako će karta za vožnju, umjesto dosadašnje 4 kune, iznositi  5 kuna. Istovremeno, hitna vožnja moći će se naručiti po cijeni od 25 kuna.

Za prijevoz uspinjačom, ubuduće neće vrijediti Vrijednosne te papirnate pojedinačne karte za ostala sredstva javnog prijevoza, no korisnici koji imaju odgovarajući mjesečni ili godišnji kupon, prijevoz uspinjačom mogu koristiti kao i do sada.

Kako bi plaćanje prijevozne usluge bilo još dostupnije i jednostavnije, uskoro će zaživjeti i odgovarajuća mobilna aplikacija.