Ljetno kino, kokteli, bazeni i sunčališta na Savi… Gdje je zapelo?

Grad Zagreb

„Na pet će lokacija s obje obale Save biti smješteni privremeni montažni objekti među kojima su sustav za prikazivanje filmova, višenamjenski paviljoni, sunčališta i bazeni. Pri oblikovanju takvog urbanog krajolika grada poštujemo zeleni pojas inundacije, ali se brinemo i o suvremenim potrebama građana. Međusobno umreženi javni prostori stavljaju se u funkciju višenamjenskog korištenja različitih društvenih skupina. Uređene prostore uz Savu građani će moći koristiti već ovo ljeto“, najavila je u travnju Sanja Jerković, pročelnica Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada, pod palicom Milana Bandića.

Novouređene lokacije građanima bi trebale nuditi sportsko-rekreacijske, kulturno-zabavne i ugostiteljske sadržaje, a sva ova obećanja dio su projekta “Aktivnosti na Savi”.

Teško je uopće nabrojati sva izrečena obećanja, no na Savi još uvijek nema ničega.

“Pri kraju su radovi čišćenja i održavanja površina u inundacijskom pojasu rijeke Save koje izvode Hrvatske vode i Vodoprivreda Zagreb. Nakon toga će Grad uređene obale Save, dužine sedam kilometara s obje strane rijeke, uzeti u zakup kako bi se mogao ostvariti projekt “Aktivnosti na Savi”, kazali su iz Ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada za Večernji te dodali kako je tek prije desetak dana raspisan javni natječaj za nabavu privremenih montažnih objekata po sistemu ključ u ruke kojim se od njih traže izvedbena rješenja, izrada i postavljanje, održavanje te montaža i demontaža u hitnim slučajevima uklanjanja.

Iz Ureda nisu objasnili zbog čega se s projektom kasni, no poručili su da bi “aktivnosti na Savi trebale zaživjeti tijekom ljeta”.

 

 


Komentari