LJETNO ASFALTIRANJE: Uloženi milijuni u obnavljanje cesta diljem Zagreba!

hercegovina.info

Zagrebačke ceste započele su s asfaltiranjem gradskih prometnica koje nisu predviđene za temeljitu rekonstrukciju, a glavne avenije kojima teče većina prometa asfaltirat će se tijekom ljetnih mjeseci, kad u gradu ima i najmanje ljudi.Asfalt će se obnoviti na Ilici, Vukovarskoj, Slavonskoj, Aveniji Dubrovnik i brojnim drugim prometnicama.

 Pješačke staze i nogostupi

Najveće radove obavit ćemo na Slavonskoj pa će se asfaltirati kolnici u oba smjera od ulice Mije Haleuša do nadvožnjaka s Radničkom cestom. “Riječ je o dionici dugoj gotovo šest kilometara pa će se radovi obavljati u fazama”, rekao je Vlado Suša iz Zagrebačkih cesta.

Dodao je da će se asfaltirati i dio Slavonske (smjer istok) od nadvožnjaka sa Selskom do spoja sa Savskom cestom. Zbog lošeg stanja kolnika zamijenit će se i asfalt na dijelu nadovezujuće Zagrebačke avenije, i to potez od Svilkovićeve (Konzum Špansko) prema zapadu (ispod kružnog toka za City center.) Obnovit će se i asfalt na Držićevoj aveniji od ‘petlje’ do Vukovarske, kao i Vukovarska od Hrvatske bratske zajednice do Donjih Svetica.

Novi asfalt u planu je i na Aveniji Većeslava Holjevca, od Mosta slobode do Avenije Dubrovnik, dio Avenije Dubrovnik te Avenija Gojka Šuška od Maksimirske do Kolakove.

Najviše novca uložiti u popravak ili izgradnju nogostupa, pješačkih staza, te parkirališnih mjesta no izvest će se i neki veći zahvati. Između ostalog, obnovit će se parkiralište uz Dom zdravlja u Ivanićgradskoj na Žitnjaku, uredit će se Kožarska ulica od kbr. 14 do kbr. 68 na Medveščaku ili zatonska, Supetarska, Gordana Jankovića i Drašnička ulica na Jarunu.

Radićeva za 4,3 milijuna

Osim asfaltiranja, diljem grada mnoge ulice obnavljat će se kompletno (uključujući zamjenu potrebnih instalacija, uređenje odvodnje, rubnjaka…). Najveća gradilišta bit će Radićeva ulica i Radnička cesta. U Radićevoj ulici će se presložiti kockice i izmijeniti sva infrastruktura, a radovi će koštati 4,3 milijuna kuna.Oko 17 milijuna kuna planira se utrošiti u treću etapu Radničke. Ondje će se proširiti dio do nadvožnjaka iznad željezničke pruge te sam nadvožnjak. On će se graditi od tri dijela – za smjer jug, sjever te središnji nadvožnjak za buduću željeznicu ili tramvaj prema Plesu. Istodobno će se urediti i 192 metra novih prometnica za parcele s jugozapadne strane na kojima se očekuje gradnja. Ova dionica jedna je od najtežih, a nakon njene gradnje cestu još ostaje spojiti na Domovinski most.Manji radovi po brojnim ulicama već su krenuli. Iz Zagrebačkih cesta su kazali da će od 11. do. 17. svibnja asfaltirati Vrapčansku cestu, od 18. do 24. ulicu Luje Naletilića od Sisačke do nadvožnjaka iznad zaobilaznice, te od 25. do 31. Brezovičku od Golobreške prema Gradu, prenosi Večernji.

Komentari