Lijepe vijesti za Dječju bolnicu Srebrnjak: Novom suradnjom djeci će omogućiti još bolje i kvalitetnije liječenje

Dječja bolnica Srebrnjak i Genetičko savjetovalište Genetika iz Bosne i Hercegovine potpisali su memorandum o poslovnoj suradnji na stručnim, znanstvenim, istraživačkim i razvojnim projektima. Suradnja je potpisana s planom širenja znanstveno- istraživačke i dijagnostičke djelatnosti dviju ustanova.

Ciljevi suradnje Dječje bolnice Srebrnjak i Genetičkog savjetovališta Genetika obuhvaćaju jačanje suradnje između znanstvenog i zdravstvenog sektora, bolje korištenje ljudskih i  materijalnih znanstveno-istraživačkih resursa u regiji, povećanje mobilnosti stručnjaka medicinskih i srodnih djelatnosti, povećanje mogućnosti za razvoj i prijenos inovacija, razvoj djelatnosti i ljudskih potencijala u području medicine te povezanih znanstvenih područja, kao i povezivanje stručnjaka te zajednički doprinos pri dijagnostici rijetkih oboljenja.

Osnivačica Genetičkog savjetovališta Genetika Anela Zorlak nada se dugoročnoj, obostrano korisnoj suradnji.

„Veliko zadovoljstvo mi predstavlja ovaj oblik suradnje, jer sam sigurna da ćemo u predstojećem razdoblju imati odlične aktivnosti i projekte, te zajedničkim radom doprinijeti mobilnosti stručnjaka medicinskih i srodnih djelatnosti. Genetičko savjetovalište Genetika formirano je s ciljem pružanja usluge genetičkog savjetovanja i testiranja, te je u svom timu okupio veliki broj stručnjaka kako iz Amerike, Njemačke i regije koji će svakako biti na raspolaganju pacijentima Dječje bolnice Srebrnjak. Pred nama je zasigurno period velikih ideja, projekata i inovacija što me posebno raduje“, rekla je Anela Zorlak.

Ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak Ivo Dumić-Čule izrazio je zadovoljstvo zbog ove suradnje.

„Smatram da ova suradnja pokazuje da možemo partnerstvom institucija u regiji koje su značajno umrežene u međunarodnoj znanstvenoj zajednici ostvariti dodatnu vrijednost za obje institucije, prvenstveno u vidu bolje zdravstvene usluge za pacijente te ostvarivati koncept personalizirane brige o zdravlju“, rekao je Ivo Dumić-Čule.

Dječja bolnica Srebrnjak je zdravstvena ustanova specijalizirana za liječenje respiratornih bolesti djece. Također je Referentni centar Ministarstva zdravstva za kliničku alergologiju djece, znanstvena organizacija Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta u području biomedicine i zdravstva, Klinika za pedijatriju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Osijeku i partner u provedbi više europskih projekata iz područja medicine i znanosti.

GENETIKA, prvo genetičko savjetovalište u Bosni i Hercegovini nastaje s ciljem pružanja usluga genetičkog savjetovanja koje u konačnici podrazumijeva multidisciplinarni pristup.

Vizija Genetike je pokretanje genetičkog savjetovališta koje će predanim radom svojih suradnika, stručnjaka iz različitih oblasti doprinijeti razvoju nove ere dijagnostike i multidisciplinarnog pristupa pri dijagnostici i liječenju. GENETIKA okuplja veliki broj stručnjaka kako iz Europe tako i iz Amerike, okrenutih ka istom cilju.


Komentari