LIJEK PROTIV KORONE? Glavna sestra u Vinogradskoj otkrila kakvi su rezultati na prvim pacijentima

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL/Ilustracija

Dok omikron donosi sve veće i veće brojke novozaraženih koronavirusom u Hrvatskoj, stižu i prvi rezultati anti-korona lijekova u Hrvatskoj.

Kako piše Dnevnik.hr, u subotnjem Dnevniku Nove TV uključila se Snježana Krpeta, glavna medicinska sestra KBC-a Sestre Milosrdnice, zadužena za covid-19. Podijelila je iskustva s uporabom lijeka na prvim pacijentima.

“Dali smo četvorici bolesnika srednje životne dobi i izgleda da djeluje. Moram naglasiti da je jedan bolesnik bio hematološki bolesnik, a znamo da su to ozbiljni bolesnici. Oni su u tijeku liječenja, a kako se čini, imamo povratno dobre rezultate”, navela je Krpeta.

Dodala je i kako trenutno imaju lagani pad covid-bolesnika, kojih je prije mjesec dana bilo 120.

“Situacija je takva da imamo malo manji pritisak, popunjeni smo s nekih 65 do 70 posto”, rekla je Krpeta za Dnevnik Nove TV, piše Dnevnik.hr.

Ipak dodala je da trenutno rade u punom pogonu, te se nada povratku u hladni pogon. Stoga je pozvala na oprez.

Procijepljenost u Zagrebu učinila svoje

Komentirala je i koliko omikron utječe na punjenje bolnica.

“Prije dva dana na našem punktu za testiranje bilo je 720 ljudi koji su se testirali. Nismo imali prevelik priljev bolesnika u našu bolnicu. S obzirom na to da je Zagreb i županija jedan od bolje procijepljenih, to znači da je cjepivo učinilo svoje i da je zato manji broj bolesnika na našem objedinjenom hitnom prijemu”, smatra Krpeta.

U Dnevniku Nove TV također je rekla kako su to trenutno blaže kliničke slike, ali vrijeme će pokazati je li to doista tako.


Komentari