Liječnik iz Arene otkrio: ‘Prvi sam put postao otac, ali Božić sam dočekao s pacijentima’

Photo: Emica Elvedji/PIXSELL

Dok je većini Hrvata Badnju večer provesti u društvu obitelji, nekima je taj dan rezerviran za posao. Jedan od njih je i dr. Ivan Zeljković koji posljednjih tjedana dane provodi u improviziranoj bolnici u Areni. Ove godine 34-godišnji liječnik postao je otac, ali zna kakav poziv je odabrao i što to predstavlja za njega i njegovu obitelj.

“Svatko tko se odlučio baviti ovim poslom mora na to biti spreman“, rekao je kardiolog koji inače radi u KBC-u Sestre Milosrdnice za 24sata.

Ovaj Božić je po mnogočemu poseban. Nema posjeta pacijentima u bolnicama i time im je teže biti u bolnici tijekom blagdana, ne samo njima, nego i njihovim obiteljima. Jedino što im preostaje jest telefonski poziv, a kako je većina njih starije životne dobi i slabije se razumiju u visoku tehnologiju, liječnici i ostalo osoblje Arene za Božić su im pripremili malo iznenađenje.

“Pripremili smo WhatsUp aplikaciju i nekoliko tableta, uređaja pa su pacijenti mogli videopozivom vidjeti obitelj jer nema posjeta. Većina njih je već dugo u bolnici i mislim da će to imati jako dobar efekt na njihovo zdravlje – i psihičko i fizičko”, objasnio je Zeljković.

A blagdanski duh osjetio se i među kolegama jer je svaki donio “domaći specijalitet” od kuće.

“Meni je osobno najmanje drago biti dežuran na Badnjak. To mi je baš obiteljski dan, ali ove godine ću biti u Areni i nije mi teško jer je situacija takva da se ne smijemo žaliti nego prebroditi ovu situaciju. Nadam se ćemo iduće godine normalno raditi i živjeti”, zaključuje liječnik.

Komentari