LGBTIQ PROSVJED U ZAGREBU: Javnosti poručuju da je ljubav jača od mržnje

Facebook

Udruga Zagreb Pride najavila je za danas prosvjed u Zagrebu povodom nedavnog napada na suzavcem na LGBTIQ okupljanju.

Kao odgovor na napad suzavcem koji se odigrao u noći sa subote na nedjelju u klubu Super Super, povodom LGBTIQ tematske večeri, udruga Zagreb Pride danas poziva građane i građanke svih seksualnih orijentacija na masovno okupljanje u znak iskazivanja nezadovoljstva radi nedovoljno aktivnog angažiranja u slučajevima napada na LGBTIQ osobe, kao i njihove zaštite, stoji na njihovim stranicama.

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Prosvjedno okupljanje pod nazivom “Ljubav jest i ostaje jača od mržnje” najavljeno je za ponedjeljak, 13. veljače, u 18 sati na Trgu žrtava fašizma.[/box]

U svojem priopćenju za javnost, Zagreb Pride je podsjetio kako se sličan incident napada suzavcem na LGBTIQ osobe dogodio i 2002. godine.


Također, iz Zagreb Pride-a pozvali su i sve osobe koje o incidentu u klubu Super Super imaju bilo kakve informacije da ih kontaktiraju  putem broja (0)1 580 65 60.

>>> LJUDI PANIČNO BJEŽALI: Na LGBT tulumu u Zagrebu bačen suzavac

Prenosimo poziv na okupljanje Zagreb Pridea:

“Dragi i drage građani i građanke Republike Hrvatske,

pederi, gejevi, lezbijke, biseksualne i trans osobe, naše i naši prijatelji i prijateljice, podržavatelji i podržavateljice, svi oni i sve one koji su do sad šutjeli i šutjele, vrijeme je da dignemo svoj glas.

U noći sa subote na nedjelju (11./12. veljače 2017.) u klubu Super Super izvršen je brutalan i barbarski napad na ljudske živote i dostojanstvo svih nas.

Sustavna relativizacija govora mržnje i okretanje glave vladajućih od nasilja koje se vrši u javnom prostoru, štura generička priopćenja u kojima „oštro osuđuju svaki oblik nasilja“, razni kvazi-politički marginalci koji pozivaju na progon svih koje smatraju nepodobnima. To je naša sadašnjost.

Vrijeme je da kažemo: DOSTA!

Zagreb Pride vas sve poziva: pokažimo da svi mi građani i građanke Republike Hrvatske nećemo stajati sa strane i gledati kako se temelji ove države urušavaju pod izlikom domoljublja i tradicije. Ne dopustimo da nam ekstremisti i fundamentalisti preotmu domovinu.

Kucnuo je čas da budemo neustrašivi i neustrašive, još strastvenije nego što smo bili i bile 2002. godine kad su nas također probali ušutkati suzavcem. Odbijamo živjeti u prošlosti. Odbijamo da sadašnjost bude obilježena mržnjom i nasiljem.

U ponedjeljak 13. veljače 2017. godine u 18 sati, na Trgu žrtava fašizma, pridružite nam se na mirnom prosvjedu. Dosta je mržnje! Dosta je nasilja! Dosta je fašizacije i militarizacije društva! Dosta je šutnje!

Naša budućnost ovisi isključivo o nama. Zahtijevamo društvo prihvaćanja, jednakopravnosti i solidarnosti u kojem ima mjesta za sve ponosne i hrabre ljude.

Ljubav jest i ostaje jača od mržnje!”

>>> ŽRTVA O NAPADU: ‘Spavaš li mirno, Hrvatska?’

Komentari