LEGALIZACIJA OBJEKATA NAPOKON ODOBRENA: U obradu kreće stotinjak tisuća zahtjeva!

hr.wikipedia.org

Stotinjak tisuća zahtjeva za legalizaciju, konačno će krenuti u obradu. Naime, do srpnja će trajati javna rasprava, nakon koje kreće obrada svih zahtjeva. Prema procjenama gradskih djelatnika, do ožujka bi dokument o izmjenama i dopunama GUP-a trebao ugledati svjetlo dana. Ishod je to 26. sjednice Gradske skupštine na kojoj je prihvaćena Odluka o izmjenama i dopunama GUP-a. Međutim, kritike na račun rada Gradske uprave, pljuštale su sa svih stran i to Ponajprije zbog mnogobrojnih izmjena temeljnog dokumenta.

”Prošle su dvije godine od početka rada na izmjenama i dopunama GUP-a i opet smo na početku. Ljudi idu iz rasprave u raspravu te su stalno prisiljivani podnositi nove zahtjeve za legalizaciju. Evidentno je da nešto ne funkcionira u prostornom planiranju Grada Zagreba”, istaknuo je Andrija Mikulić, potpredsjednik Gradske skupštine. Mikulić je istaknuo kako se ne radi o kvaliteti kadra, već o tome da su nadležni gradski ured, koji je nositelj izrade te Gradski zavod za prostorno planiranje koji je izrađivač, u nesuglasju oko rokova predaje odgovora na sve primjedbe, što se moglo vidjeti i na održanim skupštinskim odborima.

Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama GUP-a, trebao se naći na dnevnom redu 25. sjednice. Međutim, gradonačelnik Bandić točku je odlučio povući. Razlog tomu je dio koji se odnosi na gradnju javnih garaža u Donjem gradu, koje zbog nepostojanja prometne studije, ne mogu na izglasavanje u Skupštinu. Na taj se dio posebice osvrnuo HNS-ov zastupnik, Tomislav Stojak, piše zagrebancija.

”Već je svibanj, a vi niste bili u stanju izraditi prometnu studiju. Pa vi ne radite svoj posao, a zbog toga trpe građani. Ovo je očigledan primjer nerada, gdje se pojedini gradski uredi međusobno dobacuju”, kritičan je bio Stojak.

Iako se u Staroj gradskoj vijećnici pojavio tek pred kraj same rasprave o GUP-u, gradonačelnik Bandić istaknuo je životnu važnost donošenja pozitivne odluke na tu temu, ali je i objasnio zbog čega se radi toliko izmjena temeljnog urbanističkog plana.

Komentari