“LEGACY OF THE BEAST” Legendarni Maidenovci u nedjelju će zapaliti Arenu Zagreb: Evo što trebate znati ako dolazite

Iron Maiden (Foto: Guliver)

Legendarni heavy metal bend Iron Maiden turneju “Legacy Of The Beast” započinje ove nedjelje, 22. svibnja, u Areni Zagreb. Vrata Arene otvaraju se točno u 18 sati, a kao predgrupa Maidenovcima nastupiti će njemački metal bend Lord of the Lost, čiji je nastup zakazan od 19,30, dok se pak glavne zvijezde večeri očekuju na pozornici oko 20:50. Posjetitelje se upozorava da je ulaz u dvoranu zabranjen s ruksacima i torbama većima od A4 formata, kao i s fotoaparatima te kamerama.

Gotovo dva milijuna ljudi diljem svijeta već je vidjelo glazbeni spektakl “Legacy Of The Beast”, a fanovi i mediji opisali su ga kao vizualno najspektakularniju izvedbu dosadašnje karijere benda.

Britanske glazbene megazvijezde će na turneji izvesti neke od pjesama s najnovijeg studijskog albuma “Senjutsu”, no i dalje sviraju sve stare hitove, uključujući i ‘The Trooper’, ‘Seventh Son of a Seventh Son’ i mnoge druge.

Vremešni metalci su se za turneju mjesec dana pripremali u Splitu gdje su unajmili dvoranu u Lori za uvježbavanje brojnih nastupa koji će uslijediti idućih mjeseci. “Legacy Of The Beast” turneju su zbog pandemije koronavirusa morali prekinuti u još proljeće 2020. godine, a nakon Zagreba će u europskom dijelu turneje uslijediti još 28 koncerata do kraja srpnja.

Podsjetimo, bend Iron Maiden osnovan je 1975. godine, a danas se smatra pionirom heavy metal žanra. Osnivač grupe je basist Steve Harris.


Komentari