Lederer kod Šprajca: ‘Povukli smo točku o Dinamu jer nismo htjeli biti u istom košu s SDP – om!’

Screenshot

Ana Lederer, zastupnica Neovisnih za Hrvatsku u Gradskoj skupštini gostovala je u RTL Direktu povodom imenovanja na pročelničku poziciju Gradskog ureda za kulturu.

Lederer je na samom početku demantirala optužbe oporbe da je po pitanju njezinog imenovanja ulogu odigrala politička trgovina.

“Sve ima svoje procedure, konačno je odvojen Gradski ured za kulturu. Potom se čekalo izglasavanje Proračuna, nakon čega je objavljen natječaj za pročelničku poziciju.. Gradonačelnik je očito razmišljao i izabrao je između Milane Vuković Runjić i mene”, objasnila je Lederer.

Jesu li Neovisni za Hrvatsku zbog toga povukli točku o Dinamu koja bi zaustavila privatizaciju, upitao je svoju gošću Zoran Šprajc, a Lederer je dala zanimljiv odgovor.

Mi imamo Bad Blue Boyse u našim redovima, gospodina Hasanbegovića i gospodina Kartela, i mi smo inicirali taj amandman (op. Prijedlog zaključka), međutim povukli smo ga jer nismo htjeli biti u istom košu s SDP – om. Sada ćemo sa svojim kolegama iz pozicije predložiti, odnosno artikulirati novi amandman, ali i dalje je to naš amandman (Prijedlog zaključka?)”, rekla je Lederer te dodala da su Neovisni za Hrvatsku i dalje protiv privatizacije Dinama u ovom trenutku.

Zanimljivo,  ovom izjavom Lederer je demantirala dosadašnje istupe na ovu temu iz svog Kluba, a u kojima su članovi Neovisnih za Hrvatsku tvrdili kako su poslužili samo kao “medij” kako bi ova točka što hitnije došla pred zastupnike Gradske skupštine te kako su svi Klubovi Gradske skupštine bili pozvani na suradnju.

Bivša Hasanbegovićeva zamjenica i nova zagrebačka pročelnica za kulturu: 'Nema nikakve političke trgovine'

Da zagrebačku desnicu, Neovisne za Hrvatsku, zanima kultura – odavno smo znali. Hasabengović je član Kazališnog vijeća HNK, Bruna Esih Upravnog vijeća dvorane Vatroslav Lisinski. A sada je Ana Lederer, Hasanbegovićeva zastupnica u skupštini postala je pročelnica Gradskog ureda za kulturu.

Gepostet von RTL Direkt am Montag, 4. Juni 2018


Komentari