LAŽNE ZET-OVE KAZNE: Studentice u šoku, evo što su poručili iz ZET-a

wikipedia

Jutros se okupila grupa studentica koje tvrde kako su nepravedno dobile kaznu ZET-ovih kontrolora.

Posebno za ovaj prosvjed napravljena je i Facebook stranica “Lažne ZET-ove kazne” čiji korisnici tvrde kako su dobili kaznu iz nepoznatih razloga. Navode kako u trenutku pisanja kazne nisu bili u vozilu ili su imali valjan pokaz.

zet kazna

U vezi prosvjeda kontaktirali smo glasnogovornika ZET-a koji je ustvrdio kako su sve osobe bile u vozilu i kako su opravdano dobile kazne.

U SLUŽBENOM PRIOPĆENJU STOJI: ”ZET u potpunosti odbacuje bilo kakve insinuacije o navodno neosnovanom evidentiranju prekršaja zbog vožnje bez valjane karte. Grupa studentica jutros je posjetila resorni ured gdje je nesporno utvrđeno kako je njihova identifikacija u vozilu tijekom kontrole izvršena elektroničkim putem, odnosno očitavanjem ZET kartice.

Prislanjanjem kartice na kontrolorski uređaj sustav automatski formira prijavu o prekršaju ukoliko registrira nevažeću kartu te odmah, prema podacima s kartice, ispisuje o tome potvrdu koja se uručuje putniku. Kontrolor na taj proces nema utjecaja, a čest je slučaj da putnici, napuštajući vozilo, odbiju primiti obavijest s podacima za uplatu.

Detaljnom provjerom utvrđeno je kako niti jedna putnica u trenutku kontrole nije imala pretplatni kupon na ZET-ovoj karti za tekući mjesec ili godinu. Štoviše, iz sustava je razvidno kako su neke putnice kartu nadopunile u kratkom razdoblju nakon počinjenog prekršaja ili pak nisu uopće.

Zbog zaštite osobnih podataka nismo Vam u mogućnosti poslati dokumente o prijavni, no vjerodostojnost navoda možete provjeriti ovdje osobno.”


Komentari