Kvaternikov trg: Zatvoreni ugostiteljski objekti koji se nisu pridržavali zakonskih odredbi

Ivan Ramađa

Velika akcija zatvaranja ugostiteljskih objekata koji se ne pridržavaju zakonskih odredbi o zabrani rada započela je u Zagrebu, a prvi su na red došli objekti na Kvaternikovom trgu, piše Jutarnji list.

Inspektori na području tržnice otkrili su četiri lokala koji se nisu pridržavala propisa te su, umjesto da budu zatvoreni ili obavljaju samo dostavu, normalno primali goste.

Našao se među njima jedan restoran, prodavaonica bureka, prodavaonica s ribicama te još jedan ugostiteljski objekt, a zatvorena je i poznata slastičarnica u blizini placa.

“Strašno, ne samo da su primali goste, nego su radili i posluživali hranu bez maski”, doznaje Jutarnji.

Državni inspektorat danas je dobio ovlast da uz krizni stožer provodi nadzor ugostiteljskih objekata te je na terenu diljem zemlje 50 inspektora, a prekršiteljima prijeti kazna od pet tisuća kuna za pravnu te 3 tisuća kuna za odgovornu osobu – određeno im je i pečaćenje objekta u trajanju zabrane rada koju je propisao stožer.

“Ta zabrana je izrečena zasad u trajanju od 30 dana, a to sad znači da ovih pet objekata u tom periodu više neće moći raditi niti dostavu”, doznaje Jutarnji od jednog izvora.


Komentari