KUPUJETE STAN? Otkrijte gdje su stanovi najjeftiniji, a gdje najskuplji

sr.wikipedia.org

U kolovozu su najtraženije cijene nekretnina porasle u Voćarskom naselju (2084 eura po metru četvornom), zatim  Kraljevcu (2096 eura po metru četvornom) i Ksaveru (2001 euro po metru četvornom), dok se na Ribnjaku nastavlja trend pada cijena i u kolovozu iznosi 15 posto ili 1925 eura po metru četvornom, pokazuje analiza traženih cijena nekretnina oglasnika Njuškalo.

Prema podacima među najslupljima su Dolac, Tuškanac i Šalata, gdje se cijene kreću od 2805 do 2427 eura po metru četvornom. Tako je Zagreb nakon obalnih županija na sedmom mjestu po skupoći nekretnina, a cijene metra četvornih nekretnina izrazito variraju. S druge strane, najjeftiniji metar četvorni je u Brezovici – 961 euro, dok su kvadrati najskuplji u četvrti Gornji grad-Medveščak – 2034 eura. Prosječna tražena cijena metra četvornog stana iznosila je 1593 eura, što je jedan posto niže nego istog mjeseca prošle godine.

Naime, najveći se postotni pad cijena stanova dogodio se u Podsljemenu, gdje je cijena pala za 120 eura po metru četvornom u odnosu na lanjski kolovoz, i iznosi 1590 eura, te u Gornjoj Dubravi gdje vlasnici traže u prosjeku za 84 eura manje, točnije 1270 eura. Interes kupaca je očito neznatno veći za četvrti Peščenica-Žitnjak i Stenjevec jer su jedino u te dvije četvrti cijene porasle za deset, odnosno dva eura po metru četvornom, piše Večernji.

Naviše, petnaest posto, snizile su se cijene kuća u Donjem gradu te, trinaest posto, na Črnomercu. Najskuplji kvadrat kuće Njuškalo je zabilježio na području Kaptol-Opatovina, a vlasnici su tražili 5000 eura po metru četvornom.


Komentari