Kujundžić zatražio odgodu sjednice Upravnog vijeća Sestara milosrdnica: Evo što stoji iza te odluke

Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Ministar zdravstva Milan Kujundžić izjavio je danas da je zamolio predsjednika Upravnog vijeća KBC-a Sestre milosrdnice da odgodi sjednicu o sudbini pomoćnice ravnatelja KBC-a Dijane Zadravec nakon sukoba s drugom zaposlenicom bolnice, kako bi se Zadravec mogla braniti pred svim članovima Vijeća.

Upravno vijeće Sestara milosrdnica trebalo je jučer odlučivati o smjeni Zadravec, no na prijedlog ministra sjednica je odgođena.

“U bolnici se navodno dogodio neki incident i jučer je trebala biti sjednica Upravnog vijeća. S obzirom da dva člana Upravnog vijeća nisu u Hrvatskoj i poštujući najviše demokratske i pravne standarde, na zamolbu Zadravec molio sam predsjednika Upravnog vijeća da se rasprava odgodi na 2-3 dana. Time se ništa ne mijenja, a tada će na sjednici biti svi članovi i ona će se moći očitovati”, rekao je Kujundžić novinarima nakon sjednice užeg kabineta vlade.

Kaže kako se on nema pravo miješati u odluku, no smatra da okrivljenoj treba dati pravo da se brani u prisustvu svih članova Upravnog vijeća.

“Ne treba prejudicirati ništa, a posebno ne suditi bez obrane, to je prošlost”, kazao je.


Komentari