KUJUNDŽIĆ I BANDIĆ: ‘Grad Zagreb ozbiljan je državni partner za spas Imunološkog zavoda’

Facebook

Država i Grad udružit će snage.

Nakon sastanka zagrebačkog gradonačenika Milana Bandića i ministra zdravlja Milana Kujundžića, medijima su kazali kako je vrlo vjerojatno da će Grad Zagreb i država udružiti snage da bi se spasio Imunološki zavod.

Bitno je da je problem prepoznat i da ga idemo zajedno riješiti. To je strateški interes države i grada. Tri godine čekao sam ovaj sastanak i jako sam sretan što sam se danas sastao s ministrom Kujundžićem.

Resornom ministartsvu Grad Zagreb želi biti partner. Kada se Vlada i Grad udruže, sve je moguće. Radnicima će biti malo lakše kada ovo čuju“, izjavio je Milan Bandić.

Ministar Milan Kujundžić istaknuo je kako će se slučaj Imunološkog zavoda riješiti te da će radnici uskoro krenuti ponovno u proizvodnju.

Ova Vlada je vlada koja rješava probleme. Mi smo odlučili riješiti problem bez obzira koliko je dubok. Jutros smo otvorili temu, za 15 dana, nakon što budu gotove studije isplativosti, nastavit ćemo s daljnjim razgovorima. Ima više partnera. Ako je to partner koji ima financijsku vjerodostojnost, otvoreni su za suradnju“, kazao je, piše N1.

Žele zadržati Imunološki zavod u državnom vlasništvu

Kazao je i da ima i privatnih partnera, ali cilj je zadržati Imunološki u državnom vlasništvu.

U Zagrebu ili oko Zagreba treba napraviti novu zgradu i novu tehnologiju“, dodao je.

Na pitanje koliko će država uložiti u Imunološki, ministar nije bio precizan te objasnio da će znati koliko novca je pitanja kada Povjerenstvo završi svoj posao, jer zasad ne znaju hoće li to financirati država ili će to učiniti zajedno s Gradom Zagrebom.

Dijelim zabrinutost radnika za njihovu sudbinu glede njihovih radnih mjesta. Njihova radna mjesta će biti sačuvana. Jedva čekam da krenu raditi“, izjavio je.

Kazao je da on za sindikaliste i za sve Hrvate ima vremena, komentirajući tako istup sindikata kada su sastanak na kojem se nije pojavio ministar počeli nazivati “početkom kraja Imunološkog zavoda”.

Neugodno sam iznenađen s onim što su napravili. To je presedan na sindikalnoj sceni. Poslao sam državnog tajnika. Bitan je sadržaj. Kada drugi put kada dođu sindikalisti, nadam se da će doći s pravim pobudama – bitan je sadržaj, a ne tko sjedi tamo“, komentirao je Kujundžić i zaljučio da je Grad Zagreb jedan od ozbiljnih partnera.


Komentari