KRKLJANAC NA AUTOBUSNOM KOLODVORU! Provjerili smo gdje to Zagrepčani bježe za praznike, ali i zašto nastaju gužve

Foto: Čitatelj

Uskršnje praznike dočekali smo bez županijskih propusnica pa su brojni iskoristili priliku i iz Zagreba se uputili u druge dijelove Hrvatske. Kako nam javljaju čitatelji, Autobusni kolodvor Zagreb vrvi putnicima, a budući da su na snazi epidemiološke mjere zbog kojih je kapacitet autobusa djelomično popunjen, na nekim linijama voze i čak dva autobusa.

Kako nam govore iz Autobusnog kolodvora Zagreb, radi se o većem broju dodatnih vozila, a najviše se putuje prema Dalmaciji, Istri i Slavoniji.

Foto: Čitatelj

“Od ponedjeljka očekujemo veći priljev autobusa u dolasku, pošto će se ljudi vraćati, no veliki povrat svih putnika očekujemo tek sljedeći vikend 10. i 11. travnja zbog nastavka školske godine”, rekli su.

Osvrnuli su se potom i na uočene gužve na peronima, u čekaonicama, na blagajni pa dodali kako prijevoznici pune kapacitete sukladno propisanoj odluci o 40 posto popunjenosti autobusa, “tako da je gužva sa autobusima veća, ali putnika je manje ili isto”, zaključuju.

Foto: Čitatelj

Podsjetimo, prema epidemiološkim mjerama koje su i dalje na snazi, broj i raspored putnika na sjedalima je takav da omogućava propisani razmak od 1,5 metra između njih.

“Samo jedna osoba treba sjediti u svakome redu, na način da sjede naizmjence na sasvim lijevom i sasvim desnom sjedalu i tako u lijevom i desnom redu sjedala pojedinog prijevoznog sredstva. Ako je moguće, preporučljivo je da putnici koriste zaštitne maske, ako im ne smeta disanju zbog zdravstvenog stanja”, stoji u preporuci.

Komentari