Kriza na Filozofskom, sindikat upozorava: Nakon smjene dekanice nitko ne upravlja Filozofskim fakultetom

Snimio: Bruno Konjevic / CROPIX

Sindikalna podružnica Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja na Filozofskom fakultetu upozorava kako tom ustanovom trenutno nitko ne upravlja, piše N1.

“Nakon odluke rektora Sveučilišta u Zagrebu o suspenziji dekanice Vesne Vlahović-Štetić upozoravamo javnost da trenutno nitko ne upravlja jednom od najvažnijih visokoškolskih ustanova u Republici Hrvatskoj niti itko snosi odgovornost za stanje na ustanovi, kako sigurnosno tako i u radno-pravnom smislu.

Nakon odluke o suspenziji imenovan je v.d. dekana, koji se nije pojavio niti prvi dan po objavi suspenzije, a niti jučer. To znači da će do ponedjeljka puna četiri dana ustanova biti bez upravljanja, a bojimo se i dulje.

Skrećemo pozornost da ostavljanje Fakulteta bez upravljanja predstavlja sliku i priliku nekompetentnosti i neodgovornosti u provođenju rektorove odluke”, stoji u priopćenju koje potpisuje glavna sindikalna povjerenica Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja na Filozofskom fakultetu Ivana Bašić.

Podsjetimo, zagrebački rektor Damir Boras u srijedu je suspendirao dekanicu Filozofskog fakulteta u Zagrebu Vesnu Vlahović Štetić. Kako rektor navodi u Odluci, dekanica je suspendirana u prvom redu zbog presude Županijskog suda u Zagrebu prema kojoj je osuđena za šikaniranje, odnosno mobing prorektora Ante Čovića, tada zaposlenika Filozofskog fakulteta.


Rektor Damir Boras je potom u četvtak na Filozofski poslao povjerenstvo koje je preuzelo upravljanje fakultetom, no ondje su ih čekali profesori i studenti koji su se tome usprotivili.

Burno na Filozofskom fakultetu: Borasovi ljudi preuzimaju upravljanje, no ondje ih dočekao otpor!

Komentari

loading...