KRIMINALIST OBJASNIO ŠTO GA ČEKA: Otac iz Mlinova trebao bi izaći iz bolnice, pred njim je duga pravna borba

Foto: PIXSELL/Facebook

S liječenja u Vinogradskoj bolnici, 56-godišnjak austrijskog državljanstva za kojeg se sumnja da je ubio svoje troje djece, a potom i sebi pokušao oduzeti život, trebao bi biti pušten tijekom ponedjeljka. Što ga sada očekuje objasnio je kriminalist Željko Cvrtila za Dnevnik.hr.

On navodi kako će muškarca prevesti u policijsku postaju te ga izvijestiti kako će o njegovu slučaju biti obaviješteno veleposlanstvo, ali i osoba koju on želi obavijestit, a dakako izreć će mu se i pravo na odvjetnika.

S druge strane, dužnost je policije i da u roku od 24 sata preda kaznenu prijavu odvjetništvu, no s obzirom na stanje stvari, izgledno je i da će ispitivanju biti prisutan i sudski vještak za psihijatriju koji također može zatražiti i samostalno ispitivanje osumnjičenika.

Razumijevanje zdjela

Ako ne razumije što je učinio, može ga se odvesti u zatvorsku bolnicu ili u psihijatrijsku kliniku Vrapče gdje će se provesti psihijatrijsko vještačenje. Ukoliko zaista ne razumije situaciju te težinu i posljedice djela, u tom slučaju postupak stagnira sve dok se ne promijene okolnosti.

Ipak, može se dogoditi i da shvaća što je učinio, a tada ga se predaje pritvorskom nadzorniku i u roku od 16 sati mora ga ispitati županijski državni odvjetnik nakon čega bi mogao biti predan u ruke suca Županijskog suda u Zagrebu koji nakon ispitivanja odlučuje hoće li mu biti određen istražni zatvor.

S obzirom da si je pokušao oduzeti život, stavljen je pod posebnu prismotru istražitelja, a točan uzrok smrti njegove djece, trebao bi biti poznat nakon toksikološke obdukcije čiji se nalazi čekaju.


Komentari