Krešimir Macan oglasio se oko svoje objave zbog koje danas ‘gori’ Twitter

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Twitter danas gori zbog jedne zabavne rasprave. Naime, novinar Tonči Percan na svom je profilu ustvrdio kako su naši nogometaši i izbornik Zlatko Dalić te ekstremna desnica pokušali izvršiti državni udar. Točnije, ustaški državni udar.

“Znači Francuze je dočekao predsjednik”, nastavlja Percan te dodaje kako HNS nije dozvolio predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović niti premijeru Andreju Plenkoviću da budu na dočeku, ali se zato ondje ugurao Marko Perković Thompson i ustaštvo.

”Meni ovo miriše na meki ustaški državni udar”, napisao je novinar. Plenkovićev PR strateg Krešimir Macan na ovu se tvrdnju nadovezao komentarom: “Koji nije uspio”, pritom označivši premijera Plenkovića, Vladu RH i predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović.

Macan je nastavio dalje divljati te je na Twitteru objavio svoju Spomenicu iz Domovuinskog rata, ne pojasnivši što je pritom želio postići, a zbog čega je njegov ispad djelovao još bizarnije.

Eto, ako do sada i nismo bili sasvim sigurni, sada možemo sa sigurnošću ustvrditi – Hrvatska je jedina država na svijetu u kojoj ljudi u 2018. godini još uvijek ratuju s mrtvim ljudima iz 1945. i to je jedan od debelih razloga zbog kojeg smo propali.

No, mi smo ipak u 2018. pa smo poslali upit premijeru Andreju Plenkoviću i predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović, ali i samom Krešimiru Macanu. U međuvremenu nam je stigao odgovor PR-ovog stratega koji prenosimo u cijelosti:

Poštovani,
tijekom današnjeg dana sam na osobnom Twitter profilu (što je i naglašeno u opisu profila upravo da bi se izbjegle krive interpretacije) ironično prokomentirao jedan status na Twitteru kojeg nisam autor.
Zbog manipulacije tim mojim komentarom iz kojeg se sada pokušava konstruirati da sam ja osobno prozivao bilo izbornika ili igrače hrvatske reprezentacije zbog bilo čega u vezi dočeka molim vas da konstatiramo par činjenica:
Osobno na bilo koji način nisam prozivao niti izbornika niti igrače, dapače izrazio sam zadovoljstvo da je doček Vatrenih i naroda bio spektakularan i bez incidenata te da je takva slika Hrvatske otišla u svijet.
Izrazio sam i zadovoljstvo da, zbog mudrosti svih nazočnih na proslavi, nije prošla nikakva politizacija dočeka, već da je u svijet otišla veličanstvena slika slavlja i zajedništva.
Žao mi je da oni koji pokušavaju manipulirati dočekom u političke svrhe nastavljaju i nakon što ih je doček zajedništva  demantirao.
Svi izneseni stavovi, kao što sam i napisao ranije, su moji osobni i nemaju nikakve veze funkcijom na koju sam imenovan u Vladi Republike Hrvatske.
Lijepi pozdrav,
Krešimir Macan


Komentari