KREĆETE NA MORE? PRIPREMITE SE NA STRPLJENJE: Kolone na zagrebačkoj obilaznici sve dulje, pogledajte gdje se najdulje čeka

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Promet je pojačan na većini cesta u smjeru mora, a gužve su i na većini graničnih prijelaza pa vozače pozivamo na dodatni oprez i strpljenje, kažu iz HAK-a.

Pojačan je priljev vozila iz smjera zagrebačke obilaznice (A3) – (kolona iz smjera Buzina oko 2 km, a iz smjera Jankomira oko 4 km) i ulazak na autocestu A1 u Lučkom u smjeru mora te se zbog gustoće prometa vozi usporeno na dionici do čvora Gornja Ploča.

U pomorskom prometu nema poteškoća što znači da trajekti plove redovito, a isto vrijedi i za putnički prijevoz.

Foto: HAK

U HAK-u također predviđaju kako će promet biti pojačan na pojedinim dionicama autocesta, važnijim cestama u Istri i priobalju te prilazima turističkim središtima, gradskim prometnicama i obilaznicama te trajektnim lukama, a zastoji su povremeno mogući na dionicama cesta gdje se zbog radova vozi prema privremenoj regulaciji prometa.

Povremene smetnje, vožnja u koloni ili kraći zastoji zbog veće gustoće prometa mogući su i na pojedinim dionicama Jadranske magistrale (DC8) na prilazima turističkim središtima i mjestima, Krčkom mostu (DC102), riječkoj obilaznici (B8) na čvoru Matulji i na dionici Istarskog ipsilona (B8) između čvorova Lupoglav i Cerovlje.

Komentari