KREĆE UREĐENJE ZAGREBAČKOG MORA: Radovi počinju u ponedjeljak

hr.wikipedia.org

Jarunsko jezero dobit će jako lijepu inovaciju.

Ususret Europskim sveučilišnim igrama Zagreb – Rijeka 2016., u ponedjeljak, 14. ožujka, u 8,30 sati, na RŠC Jarun, Aleja Matije Ljubeka 3, (iza Doma tehnike, na jugozapadnome dijelu Velikog jezera) gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, pokrovitelj Igara, u društvu s proslavljenim hrvatskim sportašima posadit će sadnice stabala – simbol velikog broja sveučilišta čiji studenti sudjeluju na velikome natjecanju što se u srpnju održava u Zagrebu i Rijeci.

Preko 5 000 studenata iz 45 europskih zemalja

Čak 500 sadnica stabala donirao je Grad Zagreb, a njihova sadnja je dio promotivnih aktivnosti kojima organizatori najavljuju Europske sveučilišne igre, multi-sportsko natjecanje
na kojem će sudjelovati 5000 studenata iz 45 europskih zemalja i preko 300 različitih sveučilišta. Mladi sportaši će se natjecati u 21 sportskoj vještini (uključujući i sportove za osobe s invaliditetom), a takmičenja u čak 14 sportova održat će se na zagrebačkim sportskim borilištima.

remoteImage


Sadnji stabala, uz Gradonačelnika, sa suradnicima, i sportaše, prisustvovat će predstavnici Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Organizacijskog odbora ESI, Sveučilišta u
Zagrebu, Zagrebačkog sveučilišnog sportskog saveza i Sportskog saveza Grada Zagreba te predstavnici različitih sportskih saveza i klubova.

Komentari

loading...