Kreće pakleni tjedan: Temeprature će biti nepodnošljive

FOTO: Zakaj volim Zagreb/ Marko Beslać

Najbolje bi bilo držati se klime.

Možemo slobodno reći da je krenuo pakleni tjedan jer je temperatura već u ponedjeljak dosezala 34 stupnja. Oblačka nije bilo ni na vidiku, a mogućnost padalina je ravna nuli. Osim toga nije bilo ni daška vjetra.

Što će tjedan više odmicati to ćetemperature biti sve gore. Već u utorak najviša dnevna temperatura biti će dva stupnja viša, odnosno dosezat će 36 stupnjeva. Ponovo će biti sunčano bez mogućnosti naoblačenja i kiše. Trebao bi puhati slab od umjeren jugoistočni vjetar.

Srijeda će biti posebno teška uz najvišu dnevnu temperaturu od 38 stupnjeva i sparinu. Naime, Zagreb bi ponovo trebalo pogoditi nevrijeme, ovog puta bez vjetra. U četvrtak ćemo prvi put ovog ljeta doći do 39 stupnjeva. Biti će pretežno sunčano uz slab jugoistočni vjetar.

U petak ćemo se grijati na 38 stupnjeva, a osvježenja neće biti ni ujutro ni tijekom noći jer će najniža temperatura biti 24 stupnja. Cijeli dan biti će sunčano i bez vjetra.

Vikend će također biti paklen i sunčan bez mogućnosti padalina. U subotu će najviša dnevna temperatura biti 36 stupnjeva uz slab do umjeren sjeveroistočni vjetar. U nedjelju će se temperatura ponovo penjati do 38 stupnjeva i puhat će slab do umjeren jugoistočnjak.

FOTO: DHMZ
FOTO: DHMZ

Svima koji neizbježno ne moraju izlaziti i izlagati se suncu i visokim temperaturama, preporuča se da ostanu u zatvorenim i po mogućnosti rashlađenim prostorima te izbjegavaju izlazak u najtoplijem dijelu dana. Djeca, trudnice, starije osobe te srčani bolesnici i bolesnici oboljeli od šećerne bolesti trebali bi izbjegavati boravak na suncu od 10 do 17 sati. Također, preporučaju nošenje lagane, svijetle i širije odjeće prirodnih materijala, te konzumaciju češćih manjih obroka i redovno uzimanje tekućine.


Komentari