KREĆE OBNOVA, BAREM NA INFRASTRUKTURI Potpisan projekt za sanaciju tramvajske pruge oštećene u potresu

Foto: Patrik Macek/PIXSELL/ Ilustracija

Iz ZET-a su izvijestili da je potpisan projekt za sanaciju tramvajske infrastrukture oštećene u potresu u gradu Zagrebu. Predmet Poziva je obnova infrastrukture na području prijevoza oštećene u potresu 22. ožujka 2020. godine na području Grada Zagreba, a cilj je uspostava redovnog funkcioniranja sustava te obnova i dovođenje infrastrukture s pripadajućim građevinama na području prijevoza na razinu prije potresa.

Projekt su potpisali čelnik Tijela odgovornog za provedbu financijskog doprinosa Grada Zagreb Igor Delak i predsjednica Uprave ZET-a Ljuba Romčević-Žgela.

Ukupna vrijednost projekta koji se financira iz Fonda solidarnosti Europske unije iznosi 33.267.482,32 kuna (bez pdv-a), što ujedno predstavlja ukupna bespovratna sredstava koja se dodjeljuju.

Projekt obuhvaća hitne mjere sanacije tramvajske pruge na 27 lokacija te hitnu sanaciju dvije dionice tramvajske pruge. Također, u projekt je uključena  i izrada projektno-tehničke dokumentacije, odnosno pregleda stanja tramvajske infrastrukture i okolnih građevina nakon potresa te izvođenje radova na jednoj dionici tramvajske pruge, priopćili su iz ZET-a.

Nakon provedbe hitnih mjera sanacije, tramvajska pruga vraćena je u prvotno stanje, odnosno na razinu prije potresa čime se omogućilo nesmetano odvijanje tramvajskog prometa na području grada Zagreba.


Komentari