KREĆE MASOVNO CIJEPLJENJE BEZ NARUČIVANJA: Poznato kada i gdje možete doći, kao i kojim će se cjepivom cijepiti

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Danas se na Zagrebačkom velesajmu našlo više od tisuću ljudi koji su po najvećim vrućinama stajali u redu za cijepljenje.

Kako se neslužbeno doznaje naručeno je više od 3.700 osoba koje su čekale po nekoliko sati.

Stoga je odlučio reagirati i Grad Zagreb. Zamjenik gradonačelnika Grada Zagreba Luka Korlaet je u dogovoru s gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem izdao je jutros u 10:45 uputu temeljem koje su zaposlenici Ureda za hitne situacije uz pomoć volontera Crvenog križa građanima dijelili vodu.

Podijeljeno je oko 1500 boca vode 0,5 litara, a zbog visokih temperatura na spomenutoj lokaciji su postavljeni i suncobrani. Građanima će i sutra, 25. lipnja 2021. biti osigurana voda.

Dodajmo i da će se u organizaciji Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) i zagrebačkog Medicinskog fakulteta po prvi put u Zagrebu održati cijepljenje bez naručivanja i najave.

Cijepljenje bez naručivanja održat će se u Školi narodnog zdravlja Andrija Štampar, Rockefellerova 4. Termini su u ponedjeljak, 28. lipnja, i utorak, 29. lipnja, od 9 do 15 sati, a u srijedu, 30. lipnja, od 8:30 do 11 sati te od 16 do 19 sati.

Iz HZJZ-a naglašavaju da je cijepljenje predviđeno za građane iz cijele Hrvatske koji imaju osiguranje HZZO-a (MBO). Cijepit će se samo prvom dozom, i to cjepivom Pfizer.

Nakon cijepljenja u srijedu pjevač Đani Stipaničev tom će prigodom održati koncert u obližnjem Langovom trgu na Gupčevoj zvijezdi u 19:30, priopćili su iz HZJZ-a.

Podsjetimo, tijekom jučerašnjeg dana u Zagrebu je zabilježen jedan slučaj zaraze koronavirusom, a na punktovima za masovno cijepljenje cijepljeno je 6.078 osoba.

Komentari