Jelena Pavičić-Vukičević: ‘Nemam namjeru preuzeti grad nakon Bandićeve rošade’

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Cijeli Zagreb, ali i Hrvatska, jučer su brujali o članku u tjedniku Nacional u kojem od izvora bliskih zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću prenose vijest da će on krajem rujna najaviti kandidaturu za predsjednika, a mjesto gradonačelnika, odnosno gradonačelnice preuzet će njegova zamjenica Jelena Pavičić-Vukičević.

I dok sam Bandić nije demantirao navode, Pavičić-Vukičević za Večernji list je rekla da nema namjeru postati gradonačelnica nakon Bandićeve rošade.

“Ostalo nemam namjeru komentirati. Ne znam tko će se kandidirati, a tko neće. Ne bavim se kalkulacijama”, dodaje Pavičić-Vukičević.

Zagrebački gradonačelnik još od početka kolovoza golica maštu medija izjavama da će krajem rujna objaviti veliku vijest, a mnogima je prva pretpostavka bila kandidatura za mjesto predsjednika. Bandiću je već neko vrijeme san postati, kako voli reći, gradonačelnik Hrvatske, a u posljednjem pokušaju 2009. godine izgubio je od tada još donedavnog stranačkog kolege Ive Josipovića.

Bandić navodno ima i plan B ukoliko mu propadnu planovi o kandidaturi. U tom slučaju dao bi punu podršku trenutnoj predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović.

“Ako se Bandić ne kandidira, onda će podržati Kolindu Grabar-Kitarović. To je dogovoreno”, dodao je izvor za Večernjak.

Ipak, nisu svi potpuno uvjereni u ovakve Bandićeve planove. Mnogi gradonačelnikovi bliski suradnici za Index su rekli da se vjerojatno radi o novinskoj patki i ne misle da Bandić ima apetite veće od Zagreba.

“Milan Bandić bi bio odmah doživotni gradonačelnik Zagreba da može. Njega ništa drugo ne zanima osim da bude na čelu Zagreba”, rekao je jedan od njegovih najbližih suradnika.

“Ritam predsjednika nije ritam koji odgovara Milanu Bandiću. On bez najmanje 20 obaveza dnevno ne može funkcionirati”, dodaje drugi.

Je li Bandiću nakon dva desetljeća dosta ubrzanog tempa gradonačelnika metropole ili samo želi skrenuti pažnju s drugih problema? Za odgovor ćemo morati pričekati do kraja mjeseca. U ovom trenutku planove gradonačelnika zna samo Milan Bandić, a možda ni njemu nije potpuno jasno.


Komentari