Kreće li Bandić u utrku za Pantovčak? ‘Bit će ugodnih iznenađenja’

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić otvorio je jutros radove na istočnom kolniku Avenije Marina Držića koji će trajati do 25. kolovoza. Radovi su odmah izazvali velike gužve, ali pažnju javnosti uhvatile su i izjave gradonačelnika o mogućoj predsjedničkoj kandidaturi i GUP-u.

Mediji su posljednjih dana objavili kako je moguće da će Bandić odustati od utrke za Pantovčak zbog narušenog zdravlja.

“Ja ne znam što su mediji objavili, ali ja znam što ću reći koncem 9. mjeseca. Mogu vam samo reći da će biti ugodnih iznenađenja”, rekao je Bandić za N1.

Bandić je upitan i o pritužbama građana oko Generalnog urbanističkog plana (GUP) grada Zagreba. Rekao je kako vidi da su njegovi oponenti počeli i s instrumentaliziranjem djece u prommidžbenoj kampanji.

“Ja im čestitam, ali me neće zaustaviti u razvoju grada”, rekao je Bandić.

Zagrebački gradonačelnik još je jednom odmahnuo rukom na mogućnost da ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar neće dati odobrenje za GUP.

“To pitajte Štromara, moja poruka Štromaru je neka on radi svoj posao, a ja da radim svoj posao. Partnerski odnos Vlade i Grada je neupitan. Plus toga, mi smo uzročno-posljedično vezani. Koliko ja znam, ruke stranke Bandić Milan Bandić 365 obavezuju gospodina Štromara kao i mene u gradu građani. I bilo bi dobro da budemo partneri, a manje komuniciramo putem medija i bit će nam svima bolje”, zaključio je Bandić.


Komentari