Kreće kampanja za osnovnoškolce ‘Od kuće do škole, od škole do kuće’

Foto: PR

Total Croatia je posvećena stvaranju uvjeta za sigurniji promet, dok je regionalna kampanja “Na putu prema sigurnosti” uspješno obuhvatila 1,500 djece u brojnim školama u Zagrebu. Ova kampanja ima za cilj privući pozornost građana Republike Hrvatske u potrebi za dodatnom sigurnosti u prometu počevši od najmlađih generacija.

Ova društveno odgovorna kampanja obuhvaća učenike prvih i drugih razreda osnovnih škola, koji pripadaju najranjivijoj skupini u prometu, s ciljem da proširi njihova znanja i da ih se upozna s osnovnim prometnim pravilima.

Za razliku od ostalih sličnih kampanja u Hrvatskoj i regiji, Total Croatia njeguje jedinstven pristup mlađoj populaciji uz upotrebu različitih metoda u isto vrijeme, kako bi se privukla i zadržala njihova pozornost tijekom cijelog procesa: to uključuje vizualne demonstracije i kartice s pitanjima, uz maskotu Total Quartz robota koji zabavlja djecu i pritom osigurava stjecanje znanja o prometnim pravilima zahvaljujući jedinstvenoj interaktivnoj igri na tabletu stvorenoj za tu svrhu.

“Nakon uspjeha kampanje u regiji, ponosni smo što možemo naš projekt na putu prema sigurnosti po prvi puta primijeniti u Hrvatskoj, uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja, Grada Zagreba i Agencije za odgoj i obrazovanje. Naši napori su usmjereni djeci mlađeg školskog uzrasta, ne samo zato što su ona najviše izložena opasnostima u prometu, već i zato što vjerujemo da će uz pomoć edukacije na ovu temu izrasti u savjesne i odgovorne sudionike u prometu”, rekla je Almila Acan Kahvecioglu, generalna menadžerica Total Croatia.

Ove godine je uključeno 17 osnovnih škola na području Grada Zagreba u program sigurnosti u prometu, na zabavan i interaktivan način uz igricu na tabletu, kako bi se učenike upoznalo s pravilima sigurnosti.

Upotreba tableta je dio svakodnevice za većinu učenika i iz tog razloga je njihova upotreba u nastavnom procesu potrebna. Na taj način učenje i nastavni proces se odvijaju u skladu sa stvarnim okruženjem u kakvom odrastaju današnja djeca.

“Zahvaljujući igrici, shvatili smo kako puno djece čini slične pogreške u prometu i ove informacije nam pomažu u poboljšanju projekta iz godine u godinu. Svoja saznanja dijelimo s roditeljima i učiteljima, kako bi i oni znali na što treba obratiti pozornost”, rekla je socijalna pedagogica Katarina Hrženjak.

 


Komentari