KRAO NAKIT PO KUĆAMA! Uhićen serijski lopov, u jednom danu počinio čak pet kaznenih dijela

Policija, ilustracija (Foto: Ranko Suvar / CROPIX)

Policija je uhitila 34-godišnjeg Zagrepčanina koji je od 26. travnja do 18. svibnja ove godine provaljivao u obiteljske kuće.

Prema podacima Policijske uprave zagrebačke, počinio je osam kaznenih djela teške krađe od čega je pet bilo u pokušaju. Provaljivao je najčešće u prijepodnevnim satima u obiteljske kuće na na području Trnja, Savice, Maksimira, Dubrave i Sesveta.

UŽAS KOD ZAGREBA: U rijeci pronađeno beživotno tijelo!

Tako je u srijedu 26. travnja iza 14 sati došao u Jazveničku ulicu na Savici gdje je alatom pokušao obiti stražnja vrata kuće u čemu nije uspio. Međutim, odlučan u svome naumu, otišao je do prednjih vrata koje je uspio obiti i ući u kuću. Iz jedne od prostorija otuđio je više zlatnog nakita.

Sljedećeg dana 27. travnja u jutarnjim satima došao je na područje Sesveta u Jelkovec, prišao kući gdje je obio prozor otvoren na otklop, ušao unutra i zatekao vlasnicu u jednoj od prostorija. Ubrzo je pobjegao.

Tu njegovom protupravnom ponašanju nije bio kraj, istog tog dana u prijepodnevnim satima biciklom je došao do kuće u Zagrebu u Ulici Vrinice u Jelkovcu gdje je obio vrata, ušao unutra da bi otuđio zlatni nakit odnosno ogrlicu, narukvicu, prstene i drugo te se dao u bijeg.

USRED BIJELA DANA: U Novom Zagrebu mladić mrtav pijan pretukao muškarca i teško ga ozlijedio

U četvrtak 18. svibnja, sumnja se da je počinio čak pet kaznenih djela od kojih su četiri ostala u pokušaju i to sve u jutarnjim satima na području Dubrave, Maksimira i Trnja. Na mjesto počinjenja došao bi biciklom, pa je tako došao u Pračansku ulicu na Trnju gdje je kroz vrata provalio u kuću, ušao u hodnik gdje je razbio staklo na drugim vratima kako bi došao do prostorija iz kojih je otuđio novac i zlatni nakit.

Ukupna materijalna šteta iznosi oko 1460 eura.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće podnijeto nadležnom državnom odvjetništvu.


Komentari