KRALJEVSKA OBITELJ U ZAGREBU: Evo tko će praviti društvo princu Charlesu

biography.com

Princu Charlesu ovo će biti peti posjet Hrvatskoj.

Princ od Walesa posjetit će Hrvatsku zajedno s vojvotkinjom od Cornwalla, Camillom. Princu Charlesu ovo će biti već peti puta da dolazi u posjetu Hrvatskoj, a u svojoj turneju obići će Zagreb, Osijek i ergelu u Đakovu. U Hrvatskoj će boraviti 14. i 15. ožujka, a dobrodošlicu će im poželjeti i društvo praviti, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i premijer Tihomir Orešković. Teme oko kojih bi Chareles trebao razgovarati za vrijeme svog boravka u Hrvatskoj su seksualno nasilje i međureligijski dijalog.

“Ovo će biti peti posjet princa od Walesa Hrvatskoj: prvi put to je bilo prije gotovo 40 godina, 1978. Njegova Kraljevska Visost nakon toga je posjetila Hrvatsku za vrijeme i netom nakon rata, pri čemu je imao prilike iz prve ruke svjedočiti ratnim razaranjima. Sada dolazi u zemlju koja naporno radi kako bi prevladala naslijeđe rata i izgradila prosperitetno društvo koje cijeni svoj razvoj, lokalne zajednice, svoju baštinu, ali i modernu umjetnost, svoju povijest, ali i talentirane mlade ljude koji donose promjene”, kazao je britanski veleposlanik u Zagrebu Ian Cliff, prenosi poslovni.hr.

Za svog boravka u Zagrebu princ i vojvotkinja obići će Gornji grad kako bi se razgledali obnovljene zgrade oštećene u bombardiranju 1991., a potom će prisustvovati proslavi 70. godišnjice Britanskog konzulata i proslavi 400. godišnjice smrti Williama Shakespearea, koja će se održati u HNK. Princ, koji je inače poznat po tome da godinama radi na ohrabrivanju međureligijskog dijaloga, će u Osijeku prisustvovati sastanku predstavnika religijskih i etničkih lokalnih zajednica, dok će se vojvotkinja sastati sa stručnjacima i aktivistima koji se bave problematikom seksualnog nasilje u ratu.

Komentari