KRALJEVSKA OBITELJ DOŠLA U ZAGREB: Još uvijek ne znaju što će jesti izbirljivi princ (FOTO)

Igor Kralj/POOL/PIXSELL

Prestolonasljednik princ Charles i njegova supruga Camilla, vojvotkinja od Cornwalla, stigli su u dvodnevni posjet Hrvatskoj.

Zrakoplov s kraljevskim parom sletio je u zagrebačku zračnu luku Franjo Tuđman nešto iza 14 sai. U Zagrebu će biti dana, a potom će sutrašnji dan provesti u Slavoniji.

Odmah po slijetanju zrakoplova, par se pozdravio s predstavnicima britanskog i hravtskog izaslanstva koji su ih dočekali te su se potom uputili na Pantovčak gdje ih u društvu supruga Jakova, očekuje predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

61204722
NOVA TV

Igor Kralj/POOL/PIXSELL
Igor Kralj/POOL/PIXSELL

Kolinda Grabar-Kitarović će im pokloniti arhivska vina iz Iloka, koja su se točila na krunidbi kraljice Elizabete II, ali i sliku hrvatskog umjetnika Matka Trebotića, Mediteran 2016, piše net.hr.

Kako bi vidjeli kraljevski par, Zagrepčani su se okupili oko uspinjače na Gornjem gradu.

Capture
NOVA TV

Kraljevski par na Gornjem gradu

Posted by Vesna Lulić on Montag, 14. März 2016

Susret s Oreškovićev i članovima Vlade

U Banskim dvorima dočekat će ih premijer Tihomir Orešković sa suprugom Sanjom, a zatim će posjetit Hrvatsko narodno kazalište, gdje će ih upoznati djeca iz SOS dječjeg sela Lekenik, a pogledat će predstavu gimnazijalaca iz Županje. Navečer princa i vojvotkinju čeka svečana večera na Pantovčaku na kojoj se očekuje više od 60 uzvanika. Osim Oreškovića, Tomislava Karamarka, ministra vanjskih poslova Mire Kovača i nekih članova bivše Vlade, bit će tamo poduzetnici, znanstvenici i umjetnici.

U utorak Charles i Camilla dolaze u Osijek, a posjetit će Kopački rit i ergelu lipicanera u Đakovu. Koliko ljudi dolazi u pratnji princa od Walesa i vojvotkinje od Cornwalla u Hrvatsku zasad je  još uvijek tajna.

S princom će se, između ostalog, upoznati i glumica Zrinka Cvitešić koja već nekoliko godina glumi nalondonskom West Endu.

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]Kraljica Elizabeta II., Charlesova majka, Hrvatsku je posjetila u listopadu 1972. godine, kad je vidjela Zagreb, Đakovo, Brijune i Dubrovnik. Došla je na Tita, a s njom su bili i suprug princ Phillip te kći Anne .[/box]

Izbirljiv kada je u pitanju hrana

Charles dan mora započeti kuhanim jajem koje je u kipućoj vodi bilo točno četiri minute, a zatim popije čaj. Zbog njihovih zahtjeva i kulinarskih navika meni za svečanu večeru na Pantovčaku još se nije dogovorio. Ideja je poslužiti tradicionalna hrvatska jela , ali kuhari se još konzultiraju kako bi Charlesu i Camilli sve bilo fino, piše 24 sata.

Večera se nikad dosad nije priredila u svečanoj dvorani predsjedničke palače na Pantovčaku, ali na susret s kraljevskim parom pozvano je 68 ljudi, što je najviše dosad.

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Iz protokola Predsjednice RH ističu kako neće biti blokade prometa nego će se pojedine ulice nakratko zatvarati kako bi kolona s gostima prošla.[/box]

>>> PRINCA CHARLESA NEMOJTE GRLITI: Posjet kraljevske obitelji skriva jednu tajnu, provjerite o čemu se radi

>>> RIGOROZAN PROTOKOL: Ove stvari nikako ne smijete napraviti u prisutnosti princa Charlesa!


Komentari