Kraljevečka cesta zbog radova se zatvara na dva mjeseca

Facebook

Zbog opsežnih radova mijenja se i situacija u javnom prijevozu.

Zbog izvođenja radova izgradnje sabirnog kanala, Kraljevečka cesta na dijelu od Grančarske do Kraljevečke I. odvojak, od ponedjeljka 06. 03. 2017. godine od 09,00 sati do subote 27. 05. 2017. godine do 20,00 sati bit će zatvorena za sav promet.

Obilazni pravac za vrijeme izvođenja navedenih radova bit će:

Iz smjera istok:

●Grančarska – Kraljevečki bregi – Štrpet – Tumbri – Kraljevečka I. odvojak – Kraljevečka cesta.

Iz smjera zapad:

●Kraljevečka cesta – Pandaki – Harabajsi – Štrpet – Kraljevečki bregi – Grančarska.

Napominjemo da će za vrijeme predmetnih radova biti uspostavljen jednosmjeran promet ulicama Tumbri iz smjera Ulice Harabajsi do Kraljevečke I. odvojak i Ulicom Pandaki iz smjera Kraljevečke ceste do Ulice Tumbri.

Izmjene u javnom prijevozu

Autobusne linije 161 Savski most – Kupinečki Kraljevec – Štrpet, 162 Savski most – Ašpergeri – Kupinec i 169 Savski most – Kupinec, prometovat će djelomično izmijenjenim trasama od ponedjeljka, 6. ožujka, od 9 sati, zbog izgradnje sabirnog kanala koja uvjetuje obustavu prometa Kraljevečkom cestom, na dijelu od Grančarske ulice do Kraljevečkog I. odvojka.

Autobusna linija 161 Savski most – Kupinečki Kraljevec – Štrpet, prometovat će uobičajenom trasom u oba smjera, međutim, iz sigurnosnih razloga, nakon izlaska putnika na okretištu Štrpet, autobus će bez putnika nastaviti kroz ulice u zoni okretišta kako bi se okrenuo i vratio na okretište Štrpet te nastavio uobičajenom trasom prema Kupinečkom Kraljevcu, odnosno Savskom mostu.

Autobusne linije 162 Savski most – Ašpergeri – Kupinec i 169 Savski most – Kupinec, prometovat će s terminala Savski most uobičajenom trasom do raskrižja Grančarske ulice i Kraljevečke ceste, nastaviti Ulicom Kraljevečki bregi te skrenuti desno u Ulicu Štrpet kojom nastavljaju do okretišta Štrpet. Od okretišta, autobusi voze Ulicom Tubri, skreću lijevo u Kraljevečki I. odvojak te na Kraljevečku cestu kojom nastavljaju uobičajenom trasom do krajnjih odredišta.

Pri povratku, autobusi linije 162 i 169 prometovat će uobičajenom trasom do Kraljevečke ceste i Ulice Pandaki, nastaviti Ulicama Pandaki, Harabajsi i Štrpet, zatim skrenuti lijevo u Ulicu Kraljevečki brijeg kojom prometuju do Grančarske ulice i dalje uobičajenom trasom do krajnjeg odredišta.

Na izmijenjenom dijelu trase, autobusne linije 162 i 169 zaustavljat će se na svim usputnim stajališta, a u smjeru od Savskog mosta zaustavljat će se i na privremeno uspostavljenom stajalištu u Ulici Tumbri, nasuprot kućnog broja 48.

Završetak radova očekuje se u subotu, 27. svibnja, do ponoći.


Komentari