Kraj toplinskog vala? Stiže veliki vremenski preokret

FOTO: Max Pixel

Uskoro bismo mogli malo predahnuti od paklenih temperatura.

Ponedjeljak je još uvijek paklen, ali već navečer trebalo bit stići osvježenje. Najviša današnja temperatura prema DHMZ-u dosezala je 30 stupnjeva, ipak termometri su ponegdje u Zagrebu pokazivali i više. U večernjim satima nebo nad Zagrebom trebalo bi se naoblačiti i očekuje nas kiša i grmljavinsko nevrijeme. Puše slab do umjeren jugozapadni vjetar.

U utorak bi temperature trebale biti i više nego ugodne. One, naime, ne bi trebale prelaziti 24 stupnja, a najniža dnevna temperatura biti će 17 stupnjeva. Vrijeme bi trebalo biti promjenjljivo oblačno uz malu količinu kiše. Vjetar će biti slab do umjeren južni.

Srijeda će još uvijek biti ugodna i najviša dnevna temperatura biti će 25 stupnjeva. Vrijeme će također biti promjenjljivo oblačno uz kišu, a vjetra ne bi trebalo biti.

I u četvrtak će se lakše disati na 25 stupnjeva, a padalina ne bi trebalo biti. Puhat će slab do umeren sjeverni vjetar.

U petak će se temperatura ponovo dići na 31 stupanj, dok će najniža dnevna biti 15 stupnjeva. Biti će pretežno sunčano uz pokoji oblak, a vjetra ne bi trebalo biti. Ostatak vikenda trebao bi ponovo biti paklen. Već u subotu najviša dnevna temperatura biti će 32 stupnja, a na nebu ne bi trebalo biti ni oblačka. Osim toga, neće biti ni daška vjetra.

Nedjelja će biti još toplija uz 35 stupnjeva, također bez vjetra. Za razliku od subotu, na kraju tjedna biti će moguće slabo naoblačenje, ali bez padalina.

FOTO: DHMZ
FOTO: DHMZ

Valja napomenuti i da je Meteoalarm za današnji dan izdao narančasto uozorenje za Zagreb zbog grmljavinskog nevremena. Narančasto upozorenje znači da je vrijeme opasno. Neuobičajene vremenske prilike su prognozirane, a šteta i ljudske žrtve su moguće.

Iz Meteoalarma napominju da budete oprezni, te da se redovno informirate o očekivanim meteorološkim uvjetima. Osim toga, trebate biti svjesni rizika koji je neizbježan, te slijediti uputstva.

Komentari

Komentari

loading...