KRAJ PREPUCAVANJA? Gradonačelnik i korisnici Hipodroma postigli dogovor

Foto: Marko Todorov / CROPIX

Gradonačelnik Milan Bandić jučer se sastao s predstavnicima konjičkih klubova i predsjednikom Zagrebačkog konjičkog saveza te su zajedno postigli dogovor oko smještaja konja i pravnog statusa korisnika Hipodroma kao i smjernice u vezi potencijalne nove lokacije Hipodroma, javljaju iz Grada.

“Slijedom dogovorenog, Ustanova Upravljanje sportskim objektima mora regulirati formalno-pravne odnose vlasnika konja (privatnih osoba/klubova) s Hipodromom.

Korisnici Hipodroma koji imaju sklopljene pravovaljane Ugovore o smještaju konja koristit će Hipodrom, sukladno odredbama Ugovora, do početka radova na istom.

Dogovoreno je da će Zagrebački konjički savez u roku od 15 dana, Gradskom uredu za strategijsko planiranje i razvoj Grada dostaviti tehničke uvjete za sportsku građevinu koja bi zadovoljila najviše standarde za bavljenje konjičkim sportom, a radi utvrđivanja potencijalne nove lokacije Hipodroma.

Nakon toga, bit će raspisan Javni poziv za iskazivanje interesa za novu lokaciju za provođenje programa konjičkog sporta (Gradski ured za strategijsko planiranje i razvoj grada)”, poručili su iz Grada.


Komentari