KRAJ JEDNE ERE: Pavle Kalinić potvrdio: ‘Dao sam otkaz’

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Najpoznatiji zagrebački pročelnik Pavle Kalinić više neće voditi Ured za upravljanje hitnim situacijama u Gradu Zagrebu. Iako se o tome govorilo već neko vrijeme, dugogodišnji Bandićev suradnik, nakon 13 godina vođenja tog ureda novoj je Upravi dostavio ostavku, doznaje Dnevno.

Navedenu informaciju potvrdili su iz Službe za informiranje grada Zagreba. Priopćili su kako je Kalinić dao otkaz i to ovoga četvrtka 15. srpnja. Potvrda je stigla i s njegove strane.

“S današnjim danom dao sam otkaz”, otkrio je Kalinić za Jutarnji.

Dolaskom Tomislava Tomaševića na mjesto gradonačelnika, bilo je sasvim jasno kako će Bandićev kadar otići u povijest. Koliko je zaista bio blizak s pokojnim gradonačelnikom, svjedoči i njegova vrtoglava plaća u iznosu od 31 tisuću kuna. Kalinić je u jednom intervjuu otkrio što planira nakon karijere na mjestu pročelnika.

“Imam ja i godina, ali više nemam namjeru raditi u državnoj strukturi u bilo kojem obliku. Radeći u državnoj strukturi ne mogu realizirati neke projekte koji su meni vrlo bitni, to mogu isključivo u realnom sektoru, tako da prestankom godišnjeg odmora krećem u privatni biznis”, objasnio je i dodao kako je već ranije imao dogovor s Bandićem, da, bez obzira na ishod izbora, ode.

“To je davno odlučeno, ali je bilo odgađano iz ovih ili onih razloga, sad je to definitivno”, zaključio je i dodao da je 1. rujna već na novom radnom mjestu.

Na sjednici Gradske skupštine ovog četvrtka, Kalinićev ured je i službeno ukinut usvajanjem prijedloga preustroja gradske uprave. Broj gradskih ureda srezan je s 27 na 16, a odluka na snagu stupa 31. listopada.


Komentari