KRAJ JEDNE ERE! Kultni klub se jednom od posljednih svirki oprostio s građanima: ‘Želimo vam pomoći, otkrijte nam u čemu je problem’

Kulturni Centar Mesnička/ Tomislav Krišto Cropix

Kako smo već pisali, Kulturni Centar Mesnička odlučio je zauvijek zatvoriti svoja vrata. Ili bar do nekih boljih prilika za kulturu.

Nakon poduže objave na svom Facebook profilu, ekipa iz KCM-a pozvala je Zagrepčane da se oproste s omiljenim mjestom u gradu na jednoj od posljednjih jazz svirki uživo u ovom kultnom prostoru.

Kulturni centar je tako u ponedjeljak navečer ugostio mnoštvo posjetitelja koji su došli uhvatiti zadnje trenutke u pogonu koji će se ugasiti u narednim danima ili tjednima.

Na objavljenoj fotografiji sa sinoćnje oproštajke može se vidjeti da se skupio velik broj ljudi koji su zbog očekivane gužve morali sjediti čak na podu. No, izgleda da im to nije nimalo smetalo.

Ispod objave, pratitelji su opet iskazali svoje žaljenje zbog nastale situacije.

“Valjda se može nešto napraviti, pišite uredu gradonačelnika”, “Kakva šteta”, “Jedino što se moće reći jest – hvala svima”, neki su od komentara.

No, u moru komentara ipak se izdvojio onaj u kojem se pratitelj zapitao što je zapravo moglo poći po zlu da Kulturni Centar u Mesničkoj mora zatvoriti svoja vrata.

“Moram reći da ja kao simpatizer ne razumijem o čemu se točno radi, shvaćam da postoje određeni problemi, ali za programe postoje mogućnosti financiranja, od strane grada Zagreba, EU fondova i sličnih takvih natječaja, a kafić je kafić. Bilo bi dobro točno napisati što centar nije uspio dobiti, što se očekivalo. Ja navijam za vas, ali ne razumijem o čemu se točno radi, ovako zvuči kao da vas je netko prevario ili iznevjerio”, stoji u komentaru.

Ostali su se priključili ovom komentatoru te su naglasili da bi isto voljeli znati što je glavni problem u cijeloj priči.

Do trenutka pisanja ovog članka, nismo uspjeli stupiti u kontak s Kulturnim Centrom Mesnička u potrazi za odgovorima na pitanja oko razloga njihova zatvaranja.

Komentari